Burgemeester Snijders laat Zwols drugspand sluiten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Burgemeester Snijders laat Zwols drugspand sluiten

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders heeft opdracht gegeven een pand aan de Korte Kamperstraat in Zwolle te sluiten.

Het gaat om een pand waar de politie tijdens een controle op 19 juni onder andere een handelshoeveelheid harddrugs aantrof. Er is toen een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester besloten het pand vanaf 21 augustus voor een periode van drie maanden te sluiten.

Op 19 juni heeft de politie een onderzoek ingesteld aan de Korte Kamperstraat te Zwolle. Uit eerder vergaarde informatie is gebleken dat er in dit pand harddrugs verhandeld zouden worden, dan wel personen in het pand aanwezig zijn die zich in de gemeente Zwolle bezighouden met de handel van verdovende middelen. Tevens was er sprake van een aantal meldingen van overlast door de buurt.

Burgemeester Peter Snijders: “Sluiting van een pand is een forse maatregel. Maar de aangetroffen handelshoeveelheid harddrugs en de meldingen van overlast in de buurt, hebben mij doen besluiten om het pand voor drie maanden te sluiten. Zwolle moet een veilige gemeente zijn, waar ondermijnende activiteiten worden aangepakt. We trekken hierin samen op met politie, Openbaar Ministerie, RIEC en Belastingdienst. Ik roep iedereen op om drugsoverlast te melden bij de politie, of bij Meld Misdaad Anoniem. Samen werken we aan een veilig Zwolle.”

Artikel delen: