Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Meer geregistreerde coronapatiënten, niet meer corona-opnames in Isala Zwolle

Zwolle – Het aantal nieuw geregistreerde coronabesmettingen in de gemeente Zwolle sinds begin augustus is 18, volgens cijfers die het RIVM dinsdag bekendmaakte. In de maanden juni en juli was dit aantal telkens minder dan 5.

Er zijn grote regionale verschillen in het aantal meldingen, aldus het RIVM. De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komen uit de provincie Zuid-Holland. Daarna komen de meeste meldingen uit de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant. Het aantal bij de Nederlandse GGD’s gemelde Covid-patiënten is sinds begin juli aan het stijgen en ook het aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnames neemt toe.

Dit landelijke beeld wordt gedeeltelijk weerspiegeld in de situatie in de regio Zwolle: wel meer geregistreerde coronabesmettingen, maar niet meer ziekenhuisopnames. Gerben Hart, woordvoerder van het Isala ziekenhuis, laat weten dat er in de afgelopen weken incidenteel een enkele patiënt met corona opgenomen is geweest in Zwolle. Maar op dit moment liggen er geen patiënten met corona in het Zwolse ziekenhuis.

Van de mensen die zich tussen 10 en 16 augustus bij een van de GGD’s in Nederland heeft laten testen, en waarvan de testuitslag inmiddels bekend is, heeft 3,5% een positieve uitslag. In de week daarvoor was dit 3,6%.

Artikel delen: