Schellerpark - Foto: Wouter Steenbergen
Schellerpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Kans op buien, winderig en minder warm

Zwolle – Zaterdag is er qua weer geen nee te koop in Zwolle. Er staan zon, stapelwolken, buien en wind op het programma. Die buien verschijnen in de loop van de ochtend tussen talrijke stapelwolken die over de stad trekken. We hebben te maken met een buienstoring die van west naar oost passeert. De bewolking laat ook ruimte voor zon tussendoor.

De stevige zuidwestenwind wordt aangedreven door lagedrukgebied Ellen, dat van Schotland naar Scandinavië trekt. Ellen zorgt voor windkracht 3 tot 4 bij ons, ook zaterdagavond staat er vrij veel wind. In de avond en nacht kan nog een enkele bui voor nattigheid zorgen. De temperatuur valt met ongeveer 23 graden een stuk lager uit dan op vrijdag.

Vrijdag noteerde ons weerstation in Dieze-Centrum nog een verrassend hoge temperatuur van 30,9 graden, geheel in stijl met deze zeer warme augustusmaand. Ook in de nacht naar zondag is de temperatuur met 16 graden bovengemiddeld hoog.

Zondag overdag komt het kwik moeilijk boven de 20 graden uit. Dergelijke frisheid overdag is even wennen. De zon heeft het door alle bewolking moeilijker dan op zaterdag. Er is de hele dag kans op wat regen. Hoewel het meeste noordelijk van Zwolle wordt berekend. De zuidwestelijke bries haalt een dikke windkracht 3, een matige wind. Beide dagen overziend, concluderen we dat dit een wisselvallig weekend is.

In de nieuwe week passeren regelmatig regenstoringen. Het weer is aanhoudend wisselvallig. De timing van de diverse regenzones is nog wat onzeker. De middagtemperatuur ligt tussen 20 en 23 graden. Woensdag wordt mogelijk een zeer winderige dag.

Artikel delen: