Warm onthaal Paralympics sporter Jitske Visser

Zwolle – Het gewone leven is weer begonnen voor Jitske Visser. Op de Paralympics in Beijing vertegenwoordigde Jitske het Nederlands rolstoel basketbalteam . Na 4 weken afwezigheid werd zij ontvangen door haar vriendinnen en klasgenoten van de 4 VWO klas op het Carolus Clusius College. De leerlingen hadden een spandoek gemaakt en gezorgd voor een lekkere taart met een afbeelding erop van de rolstoel basketbalster.

 

Jitske vertelde de medeleerlingen over haar ervaringen in Japan (trainingskamp) en China: de organisatie van de Olympische spelen, haar bezoek aan ‘de verboden stad’, over de Chinese muur waar ze door wel door 20 chinezen in haar rolstoel naar boven werd geduwd, het feesten op de laatste avond in het ‘Holland House ‘ en de afsluiting in stadion het “vogelnest”, evenals haar ervaringen als gehandicapte in China. Zo vertelde zij o.a. dat je op straat weinig of geen gehandicapten tegen komt en dat het moeilijk is om b.v. een taxi te regelen in Beijing omdat men denkt dat gehandicapten ongeluk brengen!

Het Nederlands basketbalteam eindigde uiteindelijk op de zesde plaats. Jitske is als 15 jarige de jongste deelneemster van het team en zal hard verder trainen om over 4 jaar weer deel te kunnen nemen aan de Paralympics in Londen.

Artikel delen:

Reageer