Gasthuisplein - Foto: Wouter Steenbergen
Gasthuisplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Stapelwolken en buienactiviteit

Zwolle – Maandagochtend trekt in alle vroegte een zone met buien over de regio Zwolle. Wie na zeven uur op pad gaat, heeft kans dat de meeste regen al is gepasseerd naar het oosten. Maar gebeurd met de buiigheid is het beslist niet.

In de loop van de ochtend leeft de activiteit weer op en ook ‘s middags is er kans op een bui. De stapelwolken, waar de buien tussen zitten, laten stukken blauwe lucht toe en daar is de zon soms even te zien. Klinkt dit als wisselvallig weer? Nou en of. De temperatuur stijgt van 15 graden in de ochtend naar ongeveer 20 graden in de middag. Er staat een matige wind, kracht 3, die uit het zuidwesten tot westen blaast. Veel meer wind wordt in het midden van de week verwacht.

In de nacht naar dinsdag schuift vanuit het zuidwesten bewolking over de stad, terwijl de wind zich nog koest houdt. In de aangevoerde bewolking zit een regengebied dat in de ochtend de stad bereikt. De ruimte voor de zon is klein, want het is massieve bewolking waaruit de regen valt. In de middag en avond neemt de wind toe naar kracht 3 tot 4 uit zuid tot zuidwest. Meer wind is op komst.

Woensdag trekt een actief lagedrukgebied ten noorden van de Waddeneilanden langs richting het oosten. Dit brengt zuidwesterstorm op zee en mogelijk ook aan de kust. In de regio Zwolle wordt windkracht 5 tot 6 verwacht. Dat is een krachtige wind, maar geen echte storm. Zware windstoten zijn wel mogelijk. Het is een dag met veel wind, veel bewolking en mogelijk veel regen. Een temperatuur van 19 graden.

Donderdag en vrijdag doet de wind kalmer aan. Donderdag overdag blijft het misschien wel droog.

Artikel delen: