Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Perioden met regen, ’s avonds trekt de wind aan

Zwolle – Dinsdag start Zwolle onder dikke bewolking. Daar gaat regen uit vallen. De eerste druppels dalen in de loop van de ochtend op de stad neer, gevolgd door perioden met veel meer nattigheid in de middag. Aan het eind van de middag maak je vanuit het zuidwesten nog kans op een bonusbui.

Het kwik is op de vroege morgen gedaald naar ongeveer 12 graden. Dat gaat in de regen omhoog naar 19 graden. Dan is daar de wind. Lagedrukgebied Francis nadert vanuit Engeland en brengt dinsdag niet alleen regen naar Zwolle, maar zorgt in de avond tevens voor een aanzwellende bries. Eerst uit het zuiden, daarna draaiend naar zuidwest. Rond middernacht zitten we op windkracht 4 à 5, een matige tot vrij krachtige zuidwester. In de nacht zwengelt Francis de wind nog een stukje verder aan. Aan de kust komt een stormachtige wind te staan.

In de nacht naar woensdag en woensdagochtend wordt in de regio Zwolle de sterkste wind verwacht: windkracht 5 tot 6 uit het zuidwesten, met windstoten tot ongeveer 70 kilometer per uur. En die wind blaast ook nog eens flink wat regen door de straten, om het herfstachtige plaatje kletsnat te maken. Woensdagmiddag neemt de wind af. Later op de avond neemt ook de kans op neerslag af. De temperatuur blijft overdag steken bij 19 graden.

Donderdag is de dag van de stilte na de storm. Er is nog maar weinig wind, en de zon komt tussen de wolken tevoorschijn. We maken kans op een grotendeels droge dag.

Vrijdag koerst een nieuwe lagedrukgebiedje op ons af. Dit heeft niet zo’n krachtig windveld bij zich als Francis op woensdag, maar vermoedelijk wel plenty regen.

Artikel delen: