Landelijke Politie Dag bij de Wijthmenerplas

Zwolle –  Twee politiehelikopters, honden- en bikerdemonstraties, een grootschalige oefening van de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR), demonstraties van de waterpolitie, politiepaarden en doorlopende presentaties van de Mobiele Eenheid (ME), Forensische Opsporing en IBT (beroepstraining). Dat is in een notendop het programma voor de Landelijke Politie Dag die op zaterdag 11 oktober plaatsvindt bij de Wijthmenerplas aan de Zalnéweg in Zwolle.  

Tussen 10.00 en 16.00 uur presenteren de politiekorpsen van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland zich gezamenlijk aan het publiek. Van de bezoekers wordt een actieve bijdrage verwacht. Onder het motto ‘Beleef het zelf’ is de politiedag niet alleen een kijkdag in de keuken van de politie, maar vooral ook een doe-dag. Even in de huid van een ME’er of een forensisch rechercheur kruipen, je lichamelijke conditie op de proef stellen bij beroepstraining docenten, instructie over reanimeren,  een kijkje nemen in de nieuwe alcoholbus of zelf even plaatsnemen in een van de vele politievoertuigen. Het kan allemaal op 11 oktober. Gelet op het actieve karakter van de dag wordt geadviseerd in gemakkelijke kleding te komen en ook sportschoenen strekken tot de aanbeveling.

Veel aandacht op de Landelijke Politie Dag is er voor de jeugd. Zij kunnen hun bromfiets of scooter laten testen op de rollerbank en krijgen informatie over veilig rijden, loverboys, risico’s van alcohol en voor nog jongere bezoekers is er onder meer een skelterparcours. Jongeren uit het voortgezet onderwijs die mee willen dingen naar het VIP-programma kunnen zich nog tot 30 september aanmelden via voorlichting@ijsselland.politie.nl. Er worden zes jongeren geselecteerd. Zij worden ’s ochtends om 09.00 uur ontvangen op het hoofdbureau van de politie in Zwolle. Zij krijgen een actieve rol in de opening van de dag en daarna tot circa 13.00 uur een speciaal programma bij de Wijthmenerplas.  Naast adresgegevens, telefoonnummer en kledingmaat vraagt de organisatie om een korte motivatie voor het VIP-programma. Na 30 september wordt er contact opgenomen met de jongeren die uitgekozen zijn.

Uiteraard presenteren de korpsen zich ook met diverse informatiestands. Zo zijn er presentaties van het Bureau Mensenhandel en Prostitutie, Vrouwenopvang Zwolle, het Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld, de instelling voor verslavingszorg Tactus, Werving en Selectie, milieupolitie, politievrijwilligers, Boa’s en rijopleiding. Vts Politie Nederland haakt dit jaar aan bij de politiedag met onder meer een C2000 mast. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) is eveneens met een voertuig aanwezig. Tot slot laat de politie met twee goede doelen ook zien dat de maatschappelijke betrokkenheid van politiemensen verder reikt dan de beroepspraktijk. De Desert Cops en Ropa-runners geven hier op 11 oktober tekst en uitleg over.

De Wijthmenerplas is gelegen aan de doorgaande weg Zwolle-Raalte. Ter hoogte van het industrieterrein Marslanden vindt u de afslag Wijthmenerplas. Tussen 10.00 en 16.00 uur rijden er tevens gratis pendelbussentussen tussen het station Zwolle en de Wijthmenerplas.  

Informatie over de Landelijke Politiedag is ook te vinden op www.politiedag.nl.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mij ook. de sterke arm kan laten zien waar ze voor staan en wellicht reeds bestaande vooroordelen de wereld uit helpen. goed initiatief en ga zeker heen.


    Maak melding

Reageer