Winnersfestival in Hedon

Zwolle – Met de komst van Jimmy LaFave en Lucky Fonz III heeft de organisatie van het Winners benefiet Festival ook dit jaar weer fijne artiesten weten te strikken. Jimmy LaFave is verplichte kost voor de liefhebbers van het singer / songwriter genre en Lucky Fonz III is niet voor niks de nieuwe huistroubadour van De Wereld Draait Door. Vrijdag 3 oktober vindt het festival plaats in poppodium Hedon en de opbrengst gaat naar De Herberg, opvang voor dak- en thuislozen.

Jimmy Lafave is een erkend vertolker van het ‘americana’ genre en heeft o.a. songs van Woody Guthrie en Bob Dylan gedaan. De Texaanse singer/songwriter heeft bovendien ook buitengewoon veel waardering gekregen voor zijn eigen platen, die volgens de critici als verplichte kost voor singer/songwriter liefhebbers worden beschouwd. Bezieling, emotie, prachtige verhalen en gastmuzikanten van het hoogste niveau zorgen ervoor dat je van begin tot eind kippenvel hebt en dan hebben we het nog niet eens over de stem van Jimmy gehad! Zijn laatste plaat ‘Cimarron Manifesto’ bevestigd maar weer dat hij een multitalent is. Het album is ‘ingetogen’ en ‘berustend’ maar toont tegelijkertijd zijn Rock ’n Roll hart.

 

De Amsterdamse singer/songwriter Lucky Fonz III (Otto Wichers, 1981) heeft zijn muzikale wortels in de Amerikaanse songtraditie, van Johnny Cash en Bob Dylan tot Bright Eyes en Will Oldham. Zijn leven als muzikant kende een onwaarschijnlijk verloop: via een klassieke piano-opleiding, een gabbertijd, een obsessie met sixties-pop en verschillende levens als DJ, straatmuzikant en barpianist kwam Lucky uiteindelijk terecht als folky singer-songwriter.  

Met zijn album Life is Short maakte hij met afstand een van de mooiste Nederlandse singer/songwriter plaat ooit. Ook op het podium staat hij z’n mannetje want zijn nummers brengt hij met bezieling en volle overgave, dit is ook een van de vele redenen waarom hij de Essent award won tijdens Noorderslag en in 2006 de Grolsch Grote Prijs. Buitengewoon ‘lucky’ zijn we met deze grote aanwinst.

De opbrengsten van dit festival gaan dit jaar naar De Herberg, opvang voor dak- en thuislozen. Het geld zal besteed worden aan de bouw van een nieuw pand dat in 2009 opgeleverd zal worden. Voor alle informatie zie  www.winnerszwolle.nl 

JIMMY LAFAVE / LUCKY FONZ III (Winners Festival)

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 3 oktober

Open                          : 20:00 uur

Aanvang                     : 21:00

Entree                         : € 12,50 (excl. €1,- servicekosten) 

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl en indien niet uitverkocht aan de deur van Hedon op de avond van het concert. Zie de website voor alle informatie.

 

 

Artikel delen:

Reageer