Hanzestad Zwolle in uitzending 3 op Reis - Foto: Geertjan Kuper
Foto: Geertjan Kuper

Hanzestad Zwolle in uitzending 3 op Reis

Zwolle – In het aankomende seizoen van 3 op Reis staan geen verre buitenlandse bestemmingen op de planning, maar de mooiste bestemmingen binnen Nederland. Zwolle mag daar als experimentele Hanzestad niet in ontbreken. Zondag 30 augustus is Zwolle te bewonderen in de uitzending van 3 op Reis ‘Dichtbij Huis’.

De makers van 3 op Reis beseffen zich dat reizen er de komende tijd compleet anders uit gaat zien. Geen verre buitenlandse bestemmingen, maar parels uit eigen land. Het Oosten van Nederland met daarin Zwolle als experimentele Hanzestad mag daarin niet ontbreken.

In de uitzending van zondag zie je presentator Chris Zegers een bezoek brengen aan onze bijzondere stad waar hij zich laat verwennen door culinaire hoogstandjes bij De Librije, maar ook door de verrassende binnenstad boordevol cultuur, bezienswaardigheden en creatieve inwoners.

Brandmanager Claudi Groot Koerkamp is trots op de komst van 3 op Reis naar Zwolle: “Het is een bevestiging van onze koers om Zwolle op de kaart te zetten als experimentele Hanzestad. De redactie van 3 op Reis weet onze Hanzestad te vinden én merkt ons aan als één van de parels in Nederland. Dat is natuurlijk een onwijs compliment.”

Zwolle Marketing heeft als doel om in 2030 van Regio Zwolle de 4e economische topregio van Nederland te maken. “Zwolle is daarin van groot belang als kartrekker, maar ook als aantrekker van hogeropgeleiden en young potentials. Het is de experimentele Hanzestad van de toekomst” vult brandmanager Groot Koerkamp verder aan.

Het persprogramma voor 3 op Reis is verzorgd door Zwolle Marketing: “Er was eigenlijk te veel keuze in Zwolle voor de redactie van 3 op Reis, want ook met inachtneming van alle coronamaatregelen heeft onze stad óntzettend veel te bieden” sluit Groot Koerkamp af.

Hanzestad Zwolle is te zien uitzending zondag 30 augustus om 19:40 op NPO3. In deze uitzending zal naast Hanzestad Zwolle ook de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg het Oosten van Nederland vertegenwoordigen.

Artikel delen: