Feestelijk stoepkrijtproject in het kader van 75 jaar VN - Foto: Annelies Mol
Foto: Annelies Mol

Feestelijk stoepkrijtproject in het kader van 75 jaar VN

Zwolle – Met de hele school een schoolpleingroot bordspel ontwerpen. Met landen, talen, vlaggen uit de hele wereld. Wie weet komt een ontwerp gemaakt door Zwolse scholieren wel op tientallen scholen te hangen, als jubileumposter voor 75 jaar VN.

De IJsselacademie ontwikkelt met steun van het vfonds en het Platform WO2 van Overijssel een kant-en-klaar lespakket met lesjes voor groep 1 t/m 8 over de Verenigde Naties, de waarde van internationale samenwerking en de betekenis van de VN voor vrede veiligheid. Centraal in dit lespakket staat de uitdaging als school gezamenlijk een bordspel zo groot als een schoolplein te ontwerpen.

Die klasoverstijgende samenwerking lijkt wel een beetje op de VN, waar verschillende landen met elkaar samenwerken.

De mooiste schoolpleinontwerpen worden vervolgens gebruikt om een bijzondere jubileumposter vorm te geven. De eerste tien deelnemende scholen krijgen deze poster gratis per post opgestuurd, voor elke klas een exemplaar. Andere aangemelde scholen krijgen de poster digitaal opgestuurd: groot genoeg voor op het digibord. De poster kan online ook gratis gedownload worden.

Vind jij het belangrijk les te geven over vrede, veiligheid en internationale samenwerking? Wil jij stilstaan bij 75 jaar Verenigde Naties? Vind je het fijn met kant-en-klaar lesmateriaal aan de slag te gaan? Aanmelden kan nu.

Wees er snel bij, want alleen de eerste tien aangemelde scholen krijgen niet alleen het gratis lesmateriaal, maar ook gratis stoepkrijt voor de hele school & de jubileumposter opgestuurd.

Meer informatie en aanmelden via: www.komvoor.nl/75jaarVN.

Artikel delen: