Aanbesteding 200 woningen op Hanzebadlocatie start binnenkort - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Aanbesteding 200 woningen op Hanzebadlocatie start binnenkort

Zwolle – De voormalige Hanzebadlocatie is een bijzondere plek in de stad. Midden in het centrum van Zwolle, dicht bij het station en op loopafstand van de historische binnenstad en de IJssel.

Op deze plek komen straks 200 duurzame woningen, waarvan vijftig sociale huurwoningen. De uitgangspunten hiervoor zijn samen met de omgeving opgesteld en heeft het college van Zwolle nu vastgesteld. Ontwikkelaars gaan de komende tijd met deze uitgangspunten aan de slag.

De ambities van de gemeente voor deze plek zijn hoog wat betreft kwaliteit en duurzaamheid. De samenwerking met de omgeving is eveneens een belangrijk punt in de komende aanbesteding. De opdracht aan de ontwikkelaar is niet alleen om de woningen te ontwerpen en te bouwen, maar ook om de ruimte erom heen en de route naar de monumentale spoorbrug aantrekkelijk en levendig in te richten. Deze bijzondere oude brug ligt nu nog wat verscholen, maar kan nog veel meer benut worden, bijvoorbeeld als wandelroute door het Zwolse centrum.

Wethouder Ed Anker: “De Spoorzone is een gewilde woonplek. Hier heb je alles binnen handbereik. Deze geliefde stadswijk wordt de komende jaren groener, aantrekkelijker, levendiger en duurzamer. Stap voor stap bouwen we samen verder aan het nieuwe Zwolse centrum. De afgelopen tijd ontvingen we al regelmatig berichtjes van Zwollenaren die ervan dromen om op deze plek te wonen. Ik ben dan ook blij voor alle huizenzoekers dat we nu deze stap kunnen zetten. Hier ontstaan straks maar liefst 150 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen plus 50 gloednieuwe sociale huurwoningen.”

De aanbesteding voor deze nieuwe woningen gaat dit najaar van start, maar wat betekent dat precies? In de aanbesteding vraagt de gemeente ontwikkelaars een plan (stedenbouwkundig ontwerp) te maken. Deze plannen worden beoordeeld door een selectiecommissie. De partij met het beste plan, met het meeste punten bij de beoordeling, wint de aanbesteding en krijgt de mogelijkheid om de locatie van de gemeente te kopen en het plan te realiseren. Als alles volgens planning verloopt, is in de loop van 2021 het winnende plan bekend en kan de bouw in 2022 starten.

Artikel delen: