Rechtbank Zwolle vanaf 1 september rookvrij - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Rechtbank Zwolle vanaf 1 september rookvrij

Zwolle – Een zenuwachtig sigaretje paffen voordat de rechtszaak begint zit er straks niet meer in. In en om de gerechtsgebouwen in Overijssel is roken vanaf 1 september verboden.

Bezoekers, medewerkers en huurders mogen ook niet meer roken op het terrein van de rechtbank. Eerder sloten de rookruimtes al in verband met de coronamaatregelen. De niet-rook-maatregel geldt voor de rechtbanken in Zwolle, Almelo en Enschede.

De overheid streeft naar een rookvrije generatie en wil dat in 2021 alle gebouwen van de Rijksoverheid rookvrij zijn. Het bestuur van de rechtbank Overijssel wil de vitaliteit van bezoekers en medewerkers bevorderen en besloot in januari dat deze maatregel vanaf 1 september ingaat.

Buiten verdwijnen de rookzuilen van het rechtbankterrein. Men wordt verzocht om geen rookoverlast te veroorzaken op het terrein van naburige gebouwen. Bij de hoofdingangen in Almelo en Zwolle en personeelsingangen van Almelo, Zwolle en Enschede komen Rookvrij-bordjes, bekend van bijvoorbeeld het ziekenhuis of de sportkantine.

Artikel delen: