Parallelweg - Foto: Wouter Steenbergen
Parallelweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken, ook zon, en kans op een stevige bui

Zwolle – Vrijdag sukkelt een lagedrukgebiedje langs de Hollandse kust. Het heeft in de nacht veel bewolking over Zwolle heen gestuurd en wat regen laten vallen. Het is van plan dat overdag ook te doen. Dat gaat in de vorm van buien, die uit het zuidwesten komen en vanaf het middaguur actiever worden.

Zo actief, dat er kans op onweer is, ‘s middags en ‘s avonds. De buien zitten tussen stapelwolken, die zicht toelaten op stukken blauwe lucht en de zon. Een nogal gemengd weerbeeld dus van zonnige perioden, wolken en mogelijk een stevige bui. De wind is matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidwesten. Tijdens een onweersbui wil de wind even uit zijn dak gaan. De temperatuur vrijdagmiddag is ongeveer 20 graden.

Zaterdag hangt dat lagedrukgebiedje nog steeds vervelend dicht in de buurt rond. Het is niet gevaarlijk wat betreft de wind, want die blijft binnen de perken. Zaterdag draait dat matige briesje van zuidwest naar noordwest, met hoogstens kracht 4 waarschijnlijk. Er is kans op een bui, met in de middag misschien onweer. Tussen de wolken door doet de zon zijn best. Een maximumtemperatuur van 20 graden.

Zondag neemt een hogedrukgebied genaamd Harald vanuit Engeland het weer bij ons over. Hij onderdrukt de buiigheid en de wolkenvorming ook enigszins. Een kurkdroge dag kan echter niet beloofd worden. De wind houdt zijn gemak uit het koele noorden tot noordwesten. Ondanks de tegenvallende maximumtemperatuur van 19 graden belooft het geen onaardige zondag te worden.

Begin volgende week is het vrijwel droog met zon en wolken, met dank aan Harald. De middagtemperatuur is met ongeveer 19 aan de bescheiden kant.

Artikel delen: