Lünentunnel ’s morgens alleen toegankelijk voor voetgangers

Lünentunnel ’s morgens alleen toegankelijk voor voetgangers

Zwolle – Vanaf maandag is de Lünentunnel op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. Deze maatregel is tijdelijk in verband met de anderhalve meter maatregel.

Elk jaar is het aan het begin van het schooljaar extra druk met studenten die met het openbaar vervoer of met de fiets richting hogeschool Windesheim komen. Vooral op de route vanaf het station richting Campus zijn dan veel voetgangers en fietsers. Door deze drukte is het in de Lünentunnel lastiger om de 1,5 meter maatregel aan te houden.

Samen met hogeschool Windesheim heeft de gemeente daarom gekeken hoe voetgangers meer ruimte kan worden geboden, zodat ze zich beter aan de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Daarom is in de komende periode de Lünentunnel op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur enkel toegankelijk voor voetgangers. Fietsers die door de tunnel willen, moeten afstappen en een stukje lopen of kunnen de alternatieve route via de Parallelweg (langs het spoor) nemen. Deze route staat op borden aangegeven. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om fietsers te informeren.

De maatregel is tijdelijk in verband met de extra drukte aan het begin van het schooljaar in combinatie met de nog steeds geldende 1,5 meter maatregel. De afsluiting geldt alleen in de ochtend omdat dit het drukste moment van de dag is. Bovendien geeft Windesheim haar lessen vanwege de corona in shifts, waardoor de studentenaantallen ook al zoveel mogelijk over de dag worden gespreid.

Artikel delen: