Ruysdaelstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Ruysdaelstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken, ook zon en weinig wind

Zwolle – Maandag pakt de verhouding zon/wolken vaak uit in het voordeel van de wolken. Er drijven grijze plakkaten over Zwolle, waar de zon vooral in de ochtend vaak achter schuilgaat. ‘s Middags heeft de zon betere kansen, hoewel er dan ook stapelwolken zijn verschenen boven de stad. Uit de wolken valt geen regen.

De wind doet het kalm aan uit het noorden tot noordwesten, waar de wolken ook vandaan komen. Er wordt over zee koele lucht aangevoerd, zodat de temperatuur niet hoog komt. We verwachten in Zwolle in de middag ongeveer 19 graden. Maar breekt de zon even door, dan voelt het meteen warmer aan, want de zon heeft nog kracht. In de avond verdwijnt veel bewolking, wat een mooie zonsondergang mogelijk maakt om vijf voor half negen.

In de nacht naar dinsdag is het windstil en koelt het af naar ongeveer 11 graden. Er ontstaan ’s nachts mistbanken, die er dinsdagmorgen vroeg ook nog kunnen hangen. Het rustige en droge weer hangt samen met hogedrukgebied Harald, net ten westen van ons.

Dinsdag pakt de verhouding zon/wolken waarschijnlijk uit in het voordeel van de zon. het blijft droog en er is weinig tot geen wind. Prima nazomerweer, ondanks dat de temperatuur net niet boven de 20 graden komt.

Woensdag is nog zo’n dag met zon, wolken en nauwelijks wind. Het kwik in de Zwolse thermometers krikt zichzelf op tot iets boven de 20 graden. Na woensdag neemt de kans op regen toe. De middagtemperatuur ligt rond 21 graden.

Artikel delen: