Zwolsche Aanval terug van weggeweest

Zwolle – Na een onderbreking gelukkig weer terug van weggeweest, de Zwolsche Aanval. Drie bands uit Zwolle of direct omgeving worden uitgenodigd op het podium van Hedon. Daarmee laten ze zien dat er in eigen regio ook voldoende talent zit om een fijne avond mee te vullen. Zaterdag 4 oktober is dit de schone taak voor: Breitner, Alpenkreuzers en Neverlost

In 2006 was Bert Bruines ( o.a. Soaptrip, Drive Cooler) op zoek naar een frisse nieuwe band naast zijn soloactiviteiten. Martijn Vink (Slurf Stretcher, The Light Brigade) en Ben Pieper (Soulwrapper) reageerden op de advertentie en toen in 2007 Ben van de Bunt (Stonetown Frogs) er ook bij kwam was Breitner officieel een band. Breitner’s geluid valt onder  alt.country, melodieuze pop, rock en Singer / Songwriter met een vleugje Americana.

Alpenkruezers, opgericht in 2005, staat voor vette hardrock’n’roll met een scheurend orgeltje. Opererend vanuit Zwolle heeft de band vele optredens gedaan in het land, waaronder het Bevrijdingsfestival Overijssel. In oktober 2007 kwam de Philapsychorock EP uit. Momenteel neemt Alpenkruezers deel aan de Popronde 2008.

Beïnvloed door muzikale genres zoals prog-rock en indie, maakt Neverlost een combinatie van pakkende songs die een onverwachte wending kunnen nemen. De songs worden gedragen door stuwende drum- en baspartijen en gekleurd met sferische gitaar- en keyboardsounds. Krachtige zang en meerstemmige vocalen maken dit alles tot één geheel. Met soms langzaam en ingetogen, anderzijds hard en maatschappij kritisch materiaal creëert de band een unieke sfeer die diverse muziekstijlen laat passeren.

Heb je net de Zwolsche Aanval overleefd krijg je direct een aanslag op je danslust te verwerken. Een afterparty willen we het niet noemen want je hoeft niet perse naar de Zwolsche Aanval om goed uit je bol te gaan. Vanaf 23:00 uur gaan de deuren van Hedon opnieuw open voor een ieder die graag met de voeten van de vloer wil. Laat je meenemen door de Deejays die alles op alles zetten om te bewijzen dat er in Zwolle heel goed gedanst kan worden… Was je al in Hedon? Dan kan je gewoon lekker binnen blijven.

Zwolsche Aanval met:  Breitner / Alpenkruezers / Neverlost

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Zaterdag 4 oktober

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                     : 21:00

Entree                         : € 5,00 (excl. €1,- servicekosten) 

Aansluitend: Sabotage (Dansavond)

Open: 23:00

Aanvang: 23:30

Entree € 5,00 (Gratis voor bezoekers van de Zwolsche Aanval) 

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl en indien niet uitverkocht aan de deur van Hedon op de avond van het concert. Zie de website voor alle informatie.

 

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Zegt mij helemaal niets. Bij geen enkele naam gaat er het spreekwoordelijke belletje rinkelen, maar voordat ik mij weer eens scherp uitlaat en deze bands metersdiep de grond in sabel ga ik toch eerst even kijken 4 october. De kaarten heb ik al en ga uit van een goed gevulde avond met muzikaal kwalitatief hoge uitschieters en hoogstaand footloose entertainment.


    Maak melding

  2. Da’s nogal gevarieerd 😀
    Het 1e nummer, door De nog jonge getalenteerde 17 jarige Dee Dee York woont in Asten, Noord Brabant, was tof nog een ruig nummer gehoord een rustiger nr. Hot women, hot nights vond ik tof. Deze ook wel, een schreeuwerige dame begeleid door aansprekende muziek. Drum doet goed zijn best, maar nu vind ik het wel goed 😉


    Maak melding

Reageer