Vijf verdachten aangehouden voor drugshandel in Zwolle - Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl

Vijf verdachten aangehouden voor drugshandel in Zwolle

Zwolle – De politie heeft maandag vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel in harddrugs in Zwolle en omgeving. Deze aanhoudingen zijn onderdeel van een langlopend onderzoek van de districtsrecherche IJsselland. Tijdens deze actie werden ook zes woningen in Zwolle doorzocht.

Cocaïnehandel heeft in Zwolle geleid tot excessief geweld op straat, aldus de politie. De gemeente Zwolle, politie, OM, Belastingdienst en RIEC pakken samen met andere overheidspartners de drugshandel hard aan. In de afgelopen maanden zijn er al meerdere verdachten aangehouden. Dit afzonderlijke onderzoek leidde naar vijf mannen. Twee mannen van 20 jaar, een 22-jarige man en een 19-jarige man. Allen zijn woonachtig in Zwolle. Ook wordt onderzoek gedaan naar een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Tijdens deze aanhoudingsactie werden ook zes woningen doorzocht. Het gaat om woningen aan de Jac. P. Thijsselaan, de Tuinstraat, de Vrouwenlaan, de Staatssecretarislaan, de Plattenborgstraat en het Elandveld. Daarbij heeft de politie onder andere diverse voertuigen, dure spullen en een aantal vuurwapens in beslag genomen. De vuurwapens worden onderzocht op echtheid.

“De districtsrecherche heeft de afgelopen maanden samen met de Regionale Recherche en het basisteam Zwolle heel hard gewerkt aan de verschillende onderzoeken. Dit heeft geleid tot meerdere aanhoudingen. Wij gaan ervan uit dat we daarmee een aanzienlijk deel van de dealers en kopstukken binnen de cocaïnehandel van de straat hebben gehaald. Daarmee hebben we een grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in Zwolle en in IJsselland,” zegt Ramon Arnhem, Districtschef IJsselland.

“Iedereen moet veilig over straat kunnen gaan. Met onze partners werken we intensief samen aan het voorkomen van druggerelateerd geweld. Ook u kunt daar een bijdrage aan leveren als inwoner of ondernemer. Wees alert op signalen in de wijk of op bedrijventerreinen en meld dit. Dat kan ook anoniem. Samen voor een veilig Zwolle!” aldus Riemer van Beem, teamchef Basisteam Zwolle.

Bron: politie.nl

Artikel delen: