Steun aan de Herberg

Zwolle – Nog even en de eerste paal voor de nieuwbouw van daklozenopvang De Herberg gaat er in! De Zwolse woningcorporaties hebben samen met de collega’s uit de regio de financiering van het project rondgemaakt.

Wel is er nog wat geld nodig voor de inrichting. Diverse acties zijn gaande om dat voor elkaar te krijgen. Er is hardgelopen (halve marathon van Zwolle), er wordt binnenkort tussen corporaties en aannemers gevoetbald, er is een fototentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle, er is een prachtig boek met foto’s en er komt een geweldige avond met prima muziek.

Het boek: Van de straat. Een reportage, het straatleven gezien door de lens en de ogen van Zwolse daklozen. Een ‘must’, een eyeopener, een werkstuk dat bewust maakt!

Te koop voor slechts € 15,- bij Beter Wonen Vechtdal. Te bestellen via g.drees@beterwonenvechtdal.nl  

De muziek: het benefietconcert op de vrijdag 3 oktober 2008 in Hedon, Zwolle. Georganiseerd door de stichting Winners. Vorige jaren o.a. Cuby, Jan Akkerman, enz.

Nu: Jimmy LaFave, maar ook Lucky Fonz III. Jimmy is een bekend vertolker van het americana-genre met veel songs van Dylan en Guthrie. Wie dit jaar op Low Lands was, weet bovendien dat Lucky Fonz een rising star is; een jonge Nederlandse singer-songwriter.  

Kaarten € 12,50 + € 1,- (adm.k. Hedon) = € 13,50. Te koop via Hedon (zie http://www.hedon-zwolle.nl/) , Plato of VVV (beide in Zwolle).   

Zie ook www.winnerszwolle.nl zie www.jimmylafave.com  

Luisteren/kijken? Er is veel op You Tube.

Meer? Gewoon even zoeken op bij You Tube enzo!

 

Artikel delen:
Reacties 26
 1. De geweldige avond met prima muziek, klinkt interessant. Vrijdag 3/10 kan ik niet helaas.

  Potje ballen tussen corporaties en aannemers. Met JJ en Erik die nog steeds speelt elke zaterdag? Voor publiek toegankelijk?

  Of een tastbaar iets is ook blijvend, maar eens kijken:
  Van de straat. Een reportage, het straatleven gezien door de lens en de ogen van Zwolse daklozen. Een ‘must’, een eyeopener, een werkstuk dat bewust maakt!  Maak melding

 2. Jongens Joop zorgt goed voor de zwervers,maar ook voor zich zelf.
  Waar moeten deze mensen anders heen, u neemt ze niet in huis.
  Laat Joop maar schuiven,in heel Den Haag en in de gemeenteraad gebeurt het zelfde,het zijn allemaal lijken pikkers.


  Maak melding

 3. Ik vraag mij af of jullie er ooit gekeken hebben.
  Indien dat het geval is zou je tot de conclusie gekomen zijn, dat het niet overbodig is dat er een nieuw gebouw komt.
  @hv, ik hoop van harte dat je zelf nooit in zo’n situatie komt.


  Maak melding

 4. laat joop zelf maar alles opkopen ipv dikke mercedessen te kopen van gemeenschapsgelden

  Weet jij precies hoe hij zijn financiële zaken regelt? Lijkt me niet. Erg makkelijk om meteen te praten over zijn mercedes. Ik zie genoeg fabrieksarbeiders met dure mercedessen rijden, daar ga ik toch ook niet van alles over zeggen.

  En waarom mag iemand die zich inzet voor de sameleving niet een loon hebben wat vergelijkbaar is met andere lonen? Ik studeer CMV en weet dat als ik voor de maatschappij aan het werk ga, dat ik dan geen sodemieter verdien. Wel 4 jaar HBO gestudeerd. Ander vak moeten kiezen zeggen ze dan. Tuurlijk, in commerciële bedraijven zit meer geld, maar de verdeling is nu wel heel erg uit balans. Het lijkt tegenwoordig wel alsof je financiëel gestrafd wordt als je je inzet voor de maatschappij.

  Overigens, volg het gebeuren in Amerika en de wereldeconomie. De economie wordt staande gehouden door honderden miljarden te faken. Op een manier die verboden is. Puur om de rijken rijk te houden. Als dit luchtkasteel doorgeprikt wordt, is geld geen snars meer waard. Hoe dit komt? Omdat den hele wereld een groot stuk onbalans is qua verdeling. Dat gaat een keer omvallen…. Hebben we nog een leuke tijd te gaan.


  Maak melding

 5. Beste Pp: Ik heb 10 jaar in Berkum gewoond, met plezier. Heb er vrienden en veel gezellige kennissen wonen. Je hoeft me niet zo heel veel over Berkum en de vv te vertellen. Maar doe eens een poging “iets nieuws/verfrissends” neer te zetten?


  Maak melding

 6. Dus als Joop er als een zwerver bijloopt is het wel goed?
  Wat denk je dan van het management bij de grote zorg instellingen? Daar kijken we al niet meer van op dat ze in dikke auto’s rijden. Daarnaast zal je die nooit vinden waar je Joop wel ziet en dat is middenin de doelgroep.
  Joop is ook een jongen van de straat en de praktijk.
  Er zijn er veel die hem niet mogen en afgunst doordat hij in een mercedes rijdt. Ik zou niet met hem willen ruilen voor die mercedes, want er komt veel kijken bij de opvang die hij regelt voor die mensen waar niemand meer naar omkijkt.
  Ik heb hem een paar keer gezien, maar als k langs de wrzv hal rij en die gasten daar allemaal zie hangen zou ik daar niet lekker tussen zitten.


  Maak melding

 7. Wat denk je dan van het management bij de grote zorg instellingen? Daar kijken we al niet meer van op dat ze in dikke auto’s rijden.

  Drie keer raden waar dat soort zakkenvullers voornamelijk woont in Zwolle… 😀


  Maak melding

 8. Larry, kijk naar commerciële instellingen en het management komt ook goed rond. Kijk eens naar wat er in amerika gebeurt, met bankmanagements die zichzelf in de vingers snijden, kijk eens wat voor salarissen en oprotpremies….

  Waarom mag een zorginstelling dat niet? Omdat de ‘burger’ dat betaalt? In feite is het zo dat de burger ook betaalt voor het salaris van de directeuren van verzekeringsmaatschappijen. Voor de salarissen van het management van levensmiddelenconcerns en andere bedrijven die op commerciële wijze burgers voorzien in hun eerste levensbehoeften.

  Het kapitalisme is een enorm scheve schaats. Ben zeker niet communistisch en een beetje verschil mag er best wezen, maar om de directie van zorginstellingen nou zakkenvullers te noemen vind ik wel erg blind, persoonlijk


  Maak melding

 9. @Ghehe

  Ook als zij een jaarsalaris van honderdduizenden euro’s hebben welke bekostigd wordt door de AWBZ waar wij voor betalen?
  En vergeet daarbij vooral niet dat er vele honderden/duizenden managers en directies zijn bij vele verschillende zorginstellingen.
  Jaarlijks gaat er 54 miljard euro om in de zorgsector (cijfers van 2006) en dat wordt ieder jaar hoger en hoger.

  En onze zorgpremies gaan jaarlijks omhoog om dergelijke beloningen in stand te kunnen houden, terwijl er voor ‘de handen aan het bed’ steeds minder beschikbaar komt.
  Rara hoe kan dat…


  Maak melding

 10. Nog maar enkele jaren terug moest één van de bestuurders van Icare opstappen wegens schimmigheden/disfunctioneren, maar dat figuur kreeg wel eventjes een gouden handdruk van zo’n 700.000 euro mee. 😮 >:(


  Maak melding

 11. Precies, en waarom blijven deze zaken onderbelicht? Omdat het wel aantrekkelijk moet blijven voor topmanagers.
  De zorg is steeds meer een commerciele instelling aan het worden. En dat hele wereldje kent elkaar en speelt onder één hoedje. Fusies in de zorg zorgen er voor dat kleine ambiteuze instellingen steeds meer weg geconcureerd worden. De grote AWBZ taart van het zorggeld word onder een aantal grote vissen verdeeld en die doen er alles aan om die positie met zijn allen te behouden. Verder word de zorg steeds minder op kwaliteit gecontroleerd. Het zij door de overheid die steeds minder bemoeienis heeft ofwel de verzekeraars die zo goedkoop mogelijk hun zorg in willen kopen.
  De overheid wilt de wachtlijsten terugdringen en zet zo weer een geldkraan open. Grote zorginstelingen stropen de wachtlijsten af opzoek naar de zware idicaties. Dat wil zeggen de indicaties die er voor zorgen dat er 24 uurszorg voor langere tijd geindiceerd word en de instelling voor langere tijd voorzien is van de budget van deze client. Je ziet zorginstellingen zich meer gaan specialiseren in deze vorm van hulpverlening. Uit ambitie? Nee, puur uit geldmotivatie!

  Ik heb geen alu-hoedje op als ik beweer dat een instelling een potje budget heeft en daarnaast een dikke vette potvermogen!

  Even een ander voorbeeld vanuit onze regering waarbij onze minister van Defensie zelf verklaart dat hij blij was dat hij vroeger niet in dienst hoefde. Hoe komt zo’n man op zo’n plek vraag jij je dan toch af?


  Maak melding

 12. Tja, t is geen kattepis natuurlijk, honderden duizenden euro’s, maar binnen de zorg staat daar wel een heel grote verantwoordelijkheid tegenover. Veel minder groot dan een soortgelijke salarisontvanger in ander soortige bedrijven.
  Ik weet niet precies, of het zo is dat dergelijke sarlarissen telkens hoger worden, als jij dat zegt, neem ik even aan dat dat zo is. Tuurlijk, overal wordt gegraaid, alleen is de zorg dan niet de plek die ik als eerste aan zou wijzen hierin. ‘blind’ is misschien het verkeerde woord, bedoelde meer eenzijdigheid, vanwege het grote graaien in andere bedrijfstakken. 😉
  Anderzijds, dat was wellicht het onderwerp ook niet. Wat meer nueance van mij kant was wellicht meer op z’n plek 🙂


  Maak melding

Reageer