Softbal op hoog niveau bij Blue Hawks

Zwolle – Blue Hawks is zondag 28 september het decor voor een bijzonder multicultureel slowpitch herensoftballtoernooi. Aan dit toernooi nemen ook diverse softballers deel uit de Nederlandse hoofdklasse. Het toernooi duurt van ongeveer 10.00 tot en met 18.00 uur. De toegang is gratis.  

Het gehele jaar worden, verspreid door het hele land, verschillende slowpitch softballtoernooien gehouden. Ongeveer twintig verschillende teams zijn actief binnen dit circuit. Acht van deze teams, met samen circa honderd softballers, zijn aankomende zondag bij Blue Hawks aanwezig voor het toernooi, dat wat betreft niveau gelijkwaardig is aan het Nederlandse hoofdklasse.

De slowpitchrage, waarbij de werper minder hard opgooit, is ontstaan in het Caribbisch gebied en is ongeveer tien jaar geleden overgewaaid naar Europa, voornamelijk Nederland en Spanje. Op de Nederlandse Antillen wordt dit slowpitch softball dagelijks gespeeld in een competitie.

In Nederland wordt dit in toernooivorm gespeeld in onder meer Lelystad, Almere, Amsterdam, Diemen, Rotterdam en Zwijndrecht.  

Het toernooi in Zwolle belooft een grote multi-culturele sporthappening te worden met spectaculaire acties en daverende homeruns. Onder de naam HERU neemt ook een team deel, bestaande uit voornamelijk Zwolse softballers. In het eerste toernooi van het seizoen werd dit team nog knap derde. Meer informatie is beschikbaar via de website www.bluehawks.nl .

Artikel delen:

Reageer