Korte Kamperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Korte Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken boven de stad

Zwolle – Dinsdag lijkt het weer in Zwolle sterk op dat van maandag. De zon vertoont zich boven de stad maar wolken doen dat ook. Even na het middaguur de meeste bewolking, waar hoogstwaarschijnlijk geen druppels uit vallen.

Na een koele start met mogelijk mistbanken in het buitengebied en een minimumtemperatuur die tot dicht in de buurt van 10 graden is gedaald, warmt het in de middag op naar ongeveer 20 graden. De weerkundige herfst begint op deze dinsdag 1 september. Maar de adem van de herfst is nog zo zwak dat hij nauwelijks voelbaar is; er staat weinig tot geen wind, dankzij geringe luchtdrukverschillen in onze omgeving.

Dinsdagavond maakt Zwolle kans op een glorieuze zonsondergang. De wolken hebben zich dan waarschijnlijk voldoende verwijderd van de westelijke horizon, waar de voorstelling plaatsvindt.

Woensdag is het aandeel wolken aan de hemel kleiner dan op dinsdag, volgens de huidige berekeningen van diverse weercomputers. Dit zou wel eens een volop zonnige dag kunnen worden. De middagtemperatuur stijgt naar 22 graden, het lijkt weer een beetje zomer. Er is vrijwel geen wind.

Donderdag nadert vanuit het westen een zone met dikke bewolking. En regen, waar Zwolle vanaf de middag mee te maken krijgt. De wind steekt op uit het zuidwesten. Het kwik haalt de 20 graden vermoedelijk niet.

Vrijdag komt een volgende neerslagzone in de buurt. Het is nog even afwachten wat de activiteit, timing en exacte positie daarvan wordt.

Artikel delen: