Personeel WDODelta wil blijven thuiswerken

Thuiswerken
Foto: WDODelta

Zwolle – Medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) hebben er behoefte aan om elkaar weer te ontmoeten, maar willen in de toekomst ook vaker blijven thuiswerken. Ze ervaren online vergaderen als effectief.

Dat blijkt uit een enquête onder het personeel van het waterschap. De uitkomsten worden gebruikt om aan te sluiten bij de behoeftes van de werknemers en voor ‘het nieuwe werken’ na, of nog tijdens, de coronatijd. Aan de enquête deden 301 medewerkers mee.

De enquête ‘Leren van corona’ bracht in beeld waar medewerkers wel of juist geen behoefte aan hebben en wat de plussen en minnen zijn van structureel thuiswerken. Zo worden de sociale contacten op de werkvloer gemist en efficiënt omgaan met reistijden en digitale mogelijkheden, zoals online vergaderen, effectief gevonden.

Van de respondenten gaf 40 procent aan in de toekomst de helft van de werktijd wel thuis te willen werken. Dertig procent wil zelfs meer dan de helft thuiswerken. Minder dan de helft van de werktijd thuiswerken, scoorde 15 procent.

Sinds het coronavirus zijn intrede deed, werken ook veel kantoormedewerkers van het waterschap thuis. De directie wilde weten hoe het personeel deze omslag beleeft en hoe de nieuwe werksituatie er in de toekomst uit kan komen te zien. Het waterschap houdt er namelijk rekening mee dat de situatie van voor de crisis niet volledig terugkeert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)