Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon en een paar stapelwolken

Zwolle – Woensdag ligt Zwolle na een koele start, met ongeveer 10 graden op de thermometer, de hele dag comfortabel in de zon. De blauwe lucht wordt weerspiegeld in het Zwolle-IJsselkanaal, hinderlijke bewolking ontbreekt. De witte stapelwolken die in de loop van de dag verschijnen tellen we gewoon niet mee, want de zon schijnt er met gemak omheen. Regen valt er evenmin uit.

Dinsdag meldden de weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum beide een maximumtemperatuur van ruim 21 graden. Woensdag wordt in de volle zonneschijn een aangename middagtemperatuur van 23 graden verwacht in de stad. De wind speelt dit bijna zomerse spel mee door zich op de vlakte te houden. Na zonsondergang om 20.20 uur koelt het snel af.

Woensdagavond nadert vanuit het westen hoge bewolking, waarachter de sterren steeds vager worden. Er nadert een front met neerslag.

Donderdagochtend wordt de bewolking boven Zwolle dikker. De wind komt op gang met kracht 3, een matig briesje uit zuid tot zuidwest. En in de loop van de ochtend neemt de kans op een beetje regen toe. In de middag en avond valt misschien ook nog wat, maar een grote hoeveelheid neerslag wordt voorlopig niet berekend.

Volgens sommige weermodellen is er vrijdag met name in de avond en nacht naar zaterdag een verhoogde kans op regen. Er valt mogelijk een flinke hoeveelheid, maar de onzekerheid daarover is nog groot. In de komende weerberichten zal het weerbeeld duidelijker worden.

Het weekend ziet er redelijk uit, met zon, wolken en misschien een buitje. De temperatuur blijft iets onder de 20 graden steken. De wind komt uit westelijke richtingen.

Artikel delen: