Introductie Bokbieren & CaféJazz

Zwolle –  Op zondagmiddag 5 oktober (is tevens koopzondag) zal er een nieuw fenomeen in de binnenstad van Zwolle te bewonderen zijn. Er zullen dan diverse merken en soorten bokbieren worden geïntroduceerd bij de Zwolse horeca. Om 13.00 uur zal het startsein worden gegeven bij Café het Beugeltje waar de diverse bokbieren zullen worden overgeladen van een schip naar een paard en wagen, hierna gaat de stoet welke zal bestaan uit een tweetal nostalgische bierwagens met speciale paarden van Heineken en van Grolsch en uiteraard op de bok een mooi uitgedoste koetsier, door de soms smalle straten van Zwolle.

Het is de bedoeling dat bij een 27 tal deelnemers een kleine stop wordt gemaakt en een proeverij zal plaats vinden met diverse lekkere hapjes welke de Cafés zelf zullen verzorgen. Tevens zal bij iedere stop door onze stadsomroeper Peter Vader de introductie van het bokbier worden verzorgd, en zullen de Zwolse Stroatklinkers voor de vrolijke muzikale noot zorg dragen. Het geheel heeft een zeer strak tijdschema omdat 27 cafés aandoen binnen 3 uren een hele opgave is. Als dit evenement blijkt te voorzien in een behoefte zal er volgend jaar zeker een vervolg aan worden gegeven.

Na afloop om 16.00 uur zal in een aantal Cafés het jaarlijks terugkerende CaféJazz worden gehouden, dit jaar in wat minder in aantal maar voor de liefhebber is er nog genoeg keuze mogelijk. Dit CaféJazz zal duren tot ca. 20.00 uur.

Voor nadere informatie voor zowel de Bokbier introductie en CaféJazz  zie de posters in de horeca.

Route, tijden en deelnemers zijn te zien op de site  www.hesz.nl

Artikel delen:
Reacties 10

Reageer