Maaike Petrusma (rechts)
Maaike Petrusma (rechts)

Zwolse lerares Maaike debuteert met serieus jeugdboek

Zwolle – Op een prachtige woensdag verzamelen verschillende medewerkers van stichting Red een Kind zich tijdens de lunch buiten. Even later vindt daar de boekpresentatie plaats van ‘Haile’, het debuut van Maaike Petrusma (40).

Ze omschrijft het als serieus jeugdboek, vlot en spannend geschreven. Haile, een jonge Ethiopische vluchteling, woont al jaren in Nederland. Hij blijkt een talentvolle hardloper, wat hem het gevoel geeft dat hij tóch een winnaar kan zijn. Samen met zijn vriend Peter wint hij ook. Een bijzondere prijs, waarvoor hij terugkeert naar zijn land.

Zijn familie is gedood door de rebellen. Als ze er zijn, kunnen ze het graf van zijn broer Assegid niet vinden. Is het mogelijk…

Maaike geeft al bijna twintig jaar met plezier aardrijkskunde op het Greijdanus College in Zwolle. Ze maakte met Red een Kind reizen naar Ethiopië en zo bracht haar fantasie een Haile voort, die langs verschillende thema’s zou lopen die ze belangrijk vindt. Haar liefde voor Ethiopië, haar boosheid over onrecht, maar ook het plezier van werken op een middelbare school. Dit gecombineerd met hardlopen is een perfecte mix, die helemaal bij Maaike past. Ook Eddie Sevink, de eigenaar van Run2Day Zwolle komt in het boek voor. “Daar kon ik niet omheen als liefhebber van hardlopen en Zwolle.”

De opbrengsten gaan naar Red een Kind en naar de stichting van Eddie, 112Nepal.
Het boek is natuurlijk te koop in de winkel aan de Vechtstraat! Verder kun je hem zowel online bestellen https://maaike.myonline.store en ligt hij in de kringloopwinkel van Red een Kind in Zwolle-Zuid.

Foto's 2
Zwolse lerares Maaike debuteert met serieus jeugdboek
Artikel delen: