Sparta Zwolle oefende in de voorbereiding tegen DOS'46 - Foto: Yolanda Raterman
Sparta Zwolle oefende in de voorbereiding tegen DOS'46
Foto: Yolanda Raterman

Sparta Zwolle wil korfbalprestaties van vorig seizoen evenaren

Zwolle – Nu heel korfballend Nederland toewerkt naar de start van een nieuw seizoen begint ook bij Sparta uit Zwolle de eerste selectie langzaam maar zeker gestalte te krijgen.

Na het vertrek van enkele sterkhouders, en daartegenover de komst van maar liefst vijf nieuwelingen van clubs uit de regio, zal hoofdcoach Henco Pullen op zoek moeten naar een nieuwe basis acht. Bij voorkeur eentje die in staat is om de prestaties van vorig seizoen te evenaren. In de vorige jaargang slaagde de ploeg uit Zwolle er namelijk in om wederom historie te schrijven door zich te handhaven op het een-na-hoogste niveau van Nederland.

Dat gebeurde mede aan de hand van enkele vaste waardes die dit seizoen niet meer in het Zwols blauw te zien zullen zijn. Dat vergt aanpassingsvermogen, maar volgens Pullen is er voldoende perspectief: “Als team zijn we het afgelopen jaar enorm gegroeid. Er zullen nu andere spelers op moeten staan, maar het besef dat we het echt samen moeten doen dit jaar is ook heel groot. Dat is mooi om te zien!”

Hoewel de focus dus wederom op presteren in de zaal zal liggen, beginnen de korfballers als vanouds met het afwerken van de eerste helft van de veldcompetitie. Mede doordat deze afgelopen seizoen niet is uitgespeeld speelt Sparta daar een niveautje lager en mogen ze de degens weer eens kruisen met andere ambitieuze ploegen uit de regio. Dat biedt wellicht extra ruimte om nog wat langer te schaven aan de contouren van een nieuwe ploeg.

Hoewel Pullen daar iets anders over denkt: “We zien het veldseizoen niet slechts als veredelde voorbereiding op de zaal, maar in de korfbalwereld weet iedereen waar de prioriteit ligt. Tuurlijk zijn we bezig met beter op elkaar ingespeeld raken, maar we willen onszelf ook een goede uitgangspositie verschaffen richting de tweede helft van de veldcompetitie.”

Die tweeledige doelstelling moet ervoor zorgen dat de Zwollenaren straks, als de prijzen verdeeld worden, mee kunnen strijden om ook in de buitenlucht de aansluiting te vinden bij de top van Nederland. Iets wat zeker niet eenvoudig zal zijn in een competitie waar elke week wel een regionale derby met extra belangen op het programma staat. Te beginnen volgende week als DOS uit Kampen op bezoek komt. Een wedstrijd die voor nieuwelingen Matthijs Bastiaan en Esther Hamberg extra speciaal zal zijn omdat ze het direct opnemen tegen hun oude club. Dat belooft in ieder geval een enerverende seizoenstart te worden!

De wedstrijd tussen Sparta Zwolle en DOS Kampen wordt gespeeld op 5 september 15.30 uur op sportpark ‘de Verbinding’ in Zwolle-Stadshagen.

Artikel delen: