Grote Kerkplein - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Kerkplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, een beetje zon en overdag droog

Zwolle – Vrijdag is de zon zichtbaar boven Zwolle, maar hij heeft een hele kluif aan de bewolking. Die is op diverse hoogtes in ruime mate voorhanden er is weinig perspectief dat het opgeruimd wordt. Uit de wolken valt overdag geen regen.

In de nacht naar vrijdag is de temperatuur op peil gebleven. Zwolle begint vrijdagmorgen al met een graad of 17 op de stadsthermometers en aan het eind van de middag tikken we 20 graden aan. Al met al is dit acceptabel weer, voor wie niet al te kouwelijk is. De wind doet ook geen dolle dingen: windkracht 3 maximaal uit het zuidwesten. In de nacht naar zaterdag gaat het regenen.

De regenmeters van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum hadden donderdag aan het begin van de avond al een neerslagtotaal van ongeveer 12 millimeter genoteerd, gemeten vanaf middernacht. Dat is een hoeveelheid water waar de natuur wat aan heeft. En er kwam ‘s avonds nog wat meer regen aan.

Zaterdag wordt de meeste neerslag in de vroege uurtjes berekend. Overdag is het overwegend droog, op mogelijk een enkel pestbuitje na. De wolken laten flink wat ruimte voor de zon. Ook op zondag is dat het geval, met waarschijnlijk een fractie grotere buienkans. De middagtemperatuur ligt in het weekend rond 18 graden en dat is aan de koele kant.

Na het weekend is het meest droog. Er zijn zonnige perioden tussen de wolken door. De maximumtemperatuur vertoont tot en met woensdag een stijgende trend richting 23 graden.

Artikel delen: