Pannekoekendijk - Foto: Wouter Steenbergen
Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zon, stapelwolken en koel, zondag verhoogde buienkans

Zwolle – Zaterdag is in de vroege uurtjes een smalle zone met wat regen over Zwolle getrokken. Na zonsopkomst om 6.54 uur is het meeste voorbij en neemt de kans op nattigheid af. De dag verloopt verder overwegend droog met slechts een kleine kans op een enkel buitje.

Zon en stapelwolken in alle vormen en maten zorgen voor een afwisselend uitzicht naar boven. Met ongeveer 18 graden in de middag is het aan de frisse kant. En er staat een matige wind, kracht 3, uit richtingen rond west. In de nacht naar zondag zijn er opklaringen, maar kan ook nog een bui verschijnen boven de stad. Het koelt flink af. Zondagochtend is het ongeveer 10 graden.

Zondag is de buienkans groter dan op zaterdag. Eentje trekt mogelijk in de ochtend al over de stad en naarmate de middag nadert, groeit de kans op een volgende. Er zijn veel stapelwolken en zonnestralen banen zich daar een weg doorheen. Het kwik kruipt omhoog naar een povere 17 graden, terwijl er een matige wind staat uit westelijke richtingen. Maximaal windkracht 3.

In de nacht van zondag op maandag zijn er flinke opklaringen en geen buien meer. De temperatuur maandagochtend vroeg komt waarschijnlijk onder de 10 graden uit.

Maandag begint een overwegend droge week, met kans op een nat intermezzo op woensdag. ‘Wolken en zonnige perioden’, dat is het weerbeeld in de nieuwe week samengevat. De middagtemperatuur in Zwolle gaat omhoog naar een mooie 22 graden.

Artikel delen: