Teamfoto A-selectie - Foto: Henry Dijkman
Teamfoto A-selectie
Foto: Henry Dijkman

Berkum walst na rust over ONS Sneek

Zwolle – Berkum heeft in de openingswedstrijd van het seizoen 2020-2021 met 1-5 gewonnen bij ONS Sneek. In de wat bloedeloze eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog redelijk in evenwicht, maar na rust maakte Berkum gehakt van de thuisclub.

“Het was even wennen, er zat wat spanning op en dat zag je terug in de eerste helft,” vond Berkum-spits Johnsen Bacuna. “ONS speelde wat anders dan we verwachtten. Dat hebben we in de rust besproken en daarna speelden we een prima tweede helft.”

In de eerste helft was er maar weinig spektakel te beleven, waarbij beide ploegen enkele kansjes lieten liggen. Het was echter van beide kanten rommelig en de wedstrijd verliep in een te laag tempo, waarbij de gasten verzuimden echt druk te zetten. Berkum liep na iets minder dan een kwartier bovendien een tegen een fikse tegenvaller op toen aanvoerder Marc van der Meulen geblesseerd uit moest vallen. De beste mogelijkheid kregen de Zwollenaren vlak voor rust bij een vrije trap in het ONS-strafschopgebied. De inzet van Chris van der Meulen leek binnen te gaan, maar kaatste uiteindelijk via een woud van Friese benen uit de doelmond.

Na rust schoot er een heel ander Berkum uit de startblokken en werd er onmiddellijk pressie gezet. Johnsen Bacuna liet al na enkele minuten een paar goede mogelijkheden liggen, maar een minuut of vijf na de hervatting was het dan toch raak. Na Fries balverlies kon Jonathan van Marle op ONS-keeper Justin van der Dam af en de Berkum-spits tikte koeltjes de 0-1 binnen. Maar enkele minuten later soleerde Chris van der Meulen door de Friese defensie en scoorde hij beheerst de 0-2. Toen Bacuna even later, uit de rebound nadat de bal de paal had geraakt, de 0-3 binnen kon tikken was het pleit eigenlijk al beslist.

Berkum nam echter geen gas terug en na iets meer dan een uur speeltijd belandde een inzet van Chris van der Meulen, op pad gestuurd door Bacuna, op de lat. Een minuut later was een doelpoging van ONS-spits Ruendel Martina aan de andere kant hetzelfde lot beschoren, maar dat was lange tijd het enige wapenfeit van de ploeg uit Sneek.

In de 68e minuut voerde Berkum de score verder op toen de bal, na een afgeslagen corner, een prooi werd voor Bas van Wijnen die prima uithaalde: 0-4. Een kwartier voor tijd vergrootte Van Marle, na goed voorbereidend werk van Chris van der Meulen, de marge verder door de 0-5 op het scorebord te zetten. Direct daarna deed ONS eindelijk wat terug. Invaller Rico Cordes slingerde de bal vanaf links voor het Berkum-doel, waar Ruendel Martina de eretreffer kon scoren: 1-5. Verder lieten de Zwollenaren het niet komen zodat het eerste duel van de nieuwe competitie direct een ruime en bemoedigende winst opleverde. Het was ook mooi dat er in deze ‘wedstrijd met twee gezichten’, mede door de prima leiding van scheidsrechter Erik ter Brake, geen enkele kaart hoefde te worden uitgedeeld.

ONS Sneek-Berkum, 5 september 2020
Eindstand: 1-5 (0-0)
Scheidsrechter: Erik ter Brake
Doelpunten: 51. Jonathan van Marle (0-1), 55. Chris van der Meulen (0-2), 59. Johnsen Bacuna (0-3), 68. Bas van Wijnen (0-4), 75. Jonathan van Marle (0-5), 77. Ruendel Martina (1-5)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen (14. Jason Huisman), Jorben Nieuwenhuis, Björn Bakker, Robert Schonewille, Bas van Wijnen, Jonathan van Marle, Johnsen Bacuna (76. Ivar Nijboer), Chris van der Meulen (76. Julian de Ruiter)
Opstelling ONS Sneek: Justin van der Dam, Patrick van der Veen, Gabriel Fernando, Kevin Mennega, Ruendel Martina (79. Mark Westra), Han Maarten van Dijk, Rick Joran Boyer, Tom Arissen, Wesley Tankink, Max de Boom (67. Rico Cordes), Jordy de Hoedt (67. Glenn Buma)

Artikel delen: