Zwolse hockeyvrouwen openen seizoen met winst - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Zwolse hockeyvrouwen openen seizoen met winst

Zwolle – Het eerste damesteam van Hockeyclub Zwolle heeft zondag goede zaken gedaan in Utrecht. De hockeyvrouwen wonnen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van het Utrechtse Fletiomare.

De wedstrijd begon zondagmiddag niet al te best. Binnen tien minuten keken de Zwollenaren al tegen een 1-0 achterstand aan. De dames herpakten zich echter snel. In de 14e minuut maakte Fleur Backers de gelijkmaker. Enkele minuten later trof ze opnieuw doel (1-2).

Vlak voor rust zette Sophie Locht HCZ op 1-3 voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft passeerde Elian van de Griendt de Utrechtse doelvrouw (1-4).

In de tweede helft kwamen de Utrechtse dames nog even terug met een klein offensief. Na een tegendoelpunt in de 41e minuut scoorde Sophie Locht haar tweede doelpunt (2-5). In het slot van de wedstrijd scoorde Fletiomare nog een keer. Met de eindstand, 3-5, op het scorebord konden de Zwolse meiden tevreden het Utrechtse hockeyveld verlaten.

Dames 1 van HC Zwolle staat na één gespeelde wedstrijd met drie punten op de derde plek in poule A van de overgangsklasse. Dit is het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveaus zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Donderdag staat de eerste ronde van de Gold Cup op het programma. Sinds een paar jaar heeft de hockeybond het bekertoernooi weer op de agenda staan. De tophockeyteams uit de hoofdklasse, promotieklasse en overgangsklasse gaan met elkaar de strijd aan. Om half negen ’s avonds spelen de Zwolse hockeymeiden tegen GHHC. Het hockeyteam uit Groningen komt uit in de promotieklasse.

Supporters zijn donderdag meer dan welkom. Er moet wel rekening gehouden worden met de geldende coronaregels. Meer informatie en een registratiepagina zijn te vinden op de website van HC Zwolle.

Artikel delen: