Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wisselende wolkenluchten en droog

Zwolle – Maandagochtend is er kans op mist in Zwolle. Die verdwijnt spoedig en stukken blauwe lucht en een mix van wolken worden zichtbaar. Valt er regen uit de wolken boven de stad? Zeer waarschijnlijk niet.

Maandag begint met een temperatuur van ongeveer 10 graden op de Zwolse thermometers en aan het eind van de middag is dat verdubbeld naar ongeveer 20 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten, kracht 2 tot 3. Rustig septemberweer met wisselende wolkenluchten. In de avond en nacht neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe.

Dat is de voorzijde van een wolkengebied dat dinsdag passeert. De zon heeft een groot deel van de dag het nakijken. Misschien dat het in de avond nog even lukt om door de grijze massa heen te prikken. Uit de wolken vallen mogelijk enkele spatjes motregen. Veel zal het niet voorstellen en nat word je er waarschijnlijk niet van. Bij een matige zuidwestenwind wordt het ondanks de bewolking in de loop van dinsdagmiddag 21 graden. Een voelbare temperatuurwinst vergeleken met het weekend.

Woensdag trekt een nieuwe portie bewolking over, met kans op regen. Maar erg actief ziet het er momenteel niet uit. Voor de neerslag uit blijft de temperatuur met ongeveer 20 graden nog even op peil.

Donderdag en vrijdag is het droog en rustig weer. Zwolle ligt soms in de zon en soms onder de wolken. Het kwik stijgt in de middag naar ongeveer 19 graden.

Artikel delen: