Hoofdlocatie Ambelt opent foto-expositie

Zwolle – Zaterdag 27 september vindt de officiële opening van de foto-expositie van hobbyfotograaf Jogchum Reitsma om 11.00 uur plaats in het Centrumgebouw van de Ambelt aan de Herfterlaan. Een veertiental natuurfoto’s met het thema ‘Schoonheid der Schepping’ zijn vanaf dan op alle werkdagen te bezichtigen. Van het College van het Bestuur van de Ambelt, zijn voorzitter Frits Prins en lid Hans Zult, die ook wel eens met zijn schilderijen heeft geëxposeerd, aanwezig.

  

Jogchum Reitsma noemt zijn expositie die momenteel in de gangen hangt “zijn mooiste tot nu toe”. Al 12 jaar fotografeert hij. Sindsdien is hij tevens lid van een natuurfotoclub en hij merkt dat zijn niveau door de jaren heen is gestegen.

Jogchum heeft veel gefotografeerd in Nederland, ‘Beukenbomen Kroondomeinen’ is bijvoorbeeld gemaakt op de Veluwe, maar ook in het buitenland, bijvoorbeeld ‘Kamelen in Marokko’. Zwitserland en Noorwegen zijn favoriet bij Jogchum. Verder vermaakt hij zich prima in de buurt van zijn woonplaats Uffelte, omringd door verschillende natuurgebieden waaronder ‘Dwingelderveld’ en ‘de Weerribben’.

Schoonheid der Schepping
Het thema van de expositie, ‘Schoonheid der Schepping’, heeft te maken met de geloofsovertuiging van Jogchum. “Ik geloof in God en kijk ook op die manier naar de onderwerpen die ik fotografeer. Zo heeft Jogchum wel eens stap voor stap het proces van een larve die zich ontpopt tot een libelle gefotografeerd. “Hierin zie ik de hand van de Schepper. Hoe meer ik fotografeer, hoe meer ik me realiseer hoe mooi het allemaal in elkaar zit”. Jogchum heeft zelfs al DNA bestudeerd. “Met mijn achtergrond als computerontwerper (hardware) wil ik graag weten hoe iets in elkaar steekt. Dit geldt ook voor de natuur”.

Expositieruimte

Het Centrumgebouw van de Ambelt biedt een prima mogelijkheid om te exposeren. Via een familielid vernam Jogchum Reitsma dat er in het personeelsblad van de Ambelt een oproep stond om te exposeren bij de Ambelt. De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 8.00 tot 16.30 uur en hangt een schooljaar lang bij de Ambelt. De foto’s zijn ook te koop. Het Centrumgebouw beschikt over een prijslijst.

De Ambelt

Orthopedagogisch Centrum de Ambelt verzorgt cluster-4-onderwijs op ruim 30 locaties in Drenthe, Gelderland en Overijssel. Cluster-4-leerlingen zijn leerlingen met gedrags- en jeugdpsychiatrische problemen. Er werken binnen de gehele Ambelt ruim 650 mensen.

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Volgens mij is de reactie van jip een soort sarcasme met een knipoog, opletter. Ik denk dat hij er ook mee bedoelt dat de foto’s hier op zondag al erg goed zijn. Of heb ik het mis Jip?


    Maak melding

  2. Opletter kijkt bij Anke ja maar niet perse op zondag. Jullie benoemden haar ook niet dus…
    Als ik zeg: die reacties daar, willen jullie toch ook weten waar dat waar is?


    Maak melding

Reageer