Anja Roelfs nieuw raadslid voor GroenLinks Zwolle

Anja Roelfs nieuw raadslid voor GroenLinks Zwolle

Zwolle – Anja Roelfs wordt maandag geïnstalleerd als raadslid voor GroenLinks in Zwolle. Anja heeft zich de afgelopen twee jaar bewezen als burgerraadslid.

“Anja draait sinds het begin van deze raadsperiode al volledig mee met de fractie. Ik ben enorm enthousiast dat ze ons nu als raadslid komt versterken. Anja was al woordvoerder op belangrijke dossiers, zoals Wonen. We zijn blij met de volgende stap die ze nu zet”, aldus GroenLinks- fractievoorzitter Sylvana Rikkert.

Anja woont sinds 2017 in de Veerallee met haar partner en twee bonuskinderen. Ze werkte negentien jaar als docent Aardrijkskunde en is sinds 2019 directeur onderwijs bij het Carmel College in Hengelo. Het gesprek aangaan met mensen is een grote passie van Anja, die ze kwijt kan in de rol van mediator en coach.

“Ik voel me vereerd dat ik nu als raadslid voor GroenLinks aan de slag mag. Ik heb er veel zin om als volksvertegenwoordiger volledig mee te draaien met de fractie. Wonen is voor mij een van de grootste onderwerpen. We staan op het punt om de belangrijke beslissingen nemen voor de toekomst van Zwolle. Als GroenLinks-raadslid vind ik het belangrijk dat we goed rekening houden met onze groene leefomgeving, maar dat er ook voldoende betaalbare woningen zijn voor onze inwoners. Het is tijd om te kijken naar nieuwe woonvormen en met elkaar in gesprek te gaan wat voor stad we willen zijn. Ik ga daarom graag het gesprek aan met Zwollenaren om te luisteren naar hoe wij als stad hierover denken”, vertelt Anja Roelfs.

Anja Roelfs volgt Norman Finies, die na twee jaar afscheid neemt van de fractie. Anja maakt zich onder andere hard op de portefeuilles Vastgoed & grond en Bereikbaarheid & mobiliteit. Ook de Omgevingswet heeft haar bijzondere aandacht. Voor inwoners van Stadshagen, Spoolde en Veerallee is ze het eerste aanspreekpunt in de fractie.

Artikel delen: