Twintigjarige bestuurder gepakt met 180 km/u op de A28 - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Twintigjarige bestuurder gepakt met 180 km/u op de A28

Zwolle – Maandagmiddag reed een automobilist over de A28 tussen Staphorst en Zwolle met snelheden rond 180 km/u. De maximumsnelheid is daar 100 km/u. Er zaten meerdere personen in de auto.

De politie meldt dat het druk was op de weg. Maar als er even ruimte was, werd er door de bestuurder van de GTI flink gas gegeven. Omdat de bestuurder de onopvallende politiemotor kennelijk toch niet helemaal vertrouwde, maakte hij een paar vreemde manoeuvres, zo meldt de politie op Instagram.

Het leek of de bestuurder het terrein van de Shell op zou rijden, maar hij schoot plotseling via het puntstuk toch weer de hoofdrijbaan op. De bestuurder werd staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Het betreft een 20-jarige Rotterdammer. De politie meldt dat hij vaker voor gekomen is voor verkeersgedrag. Een jaar geleden is hij zelfs gewaarschuwd dat hij nog eens naar het CBR gestuurd zou worden voor een cursus als hij zo door zou gaan met zijn onveilige rijgedrag.

Deze waarschuwing is nu omgezet naar een daadwerkelijke mededeling naar het CBR. Of het bij een cursus blijft is onbekend. Dit is zijn tweede strafpunt, zodat er grote kans is dat het rijbewijs geschorst gaat worden. Het OM met deze overtreding aan de gang gaan, aldus de politie. Gezien de recidive zal hij een ontzegging krijgen van vier maanden en moet hij een forse geldboete betalen.

Artikel delen: