Achmea health Check

Zwolle – Nederlanders willen op steeds jongere leeftijd meer te weten komen over hun gezondheid. Dat verklaart waarom de interesse in de Achmea health Check na vijf jaar nog altijd stijgt. Van 29 september tot 20 december 2008 kan iedereen de health Check weer doen op 151 locaties door heel Nederland.

De health Check is een onderzoek van twintig minuten dat zich richt op algemene indicaties voor de lichamelijke gezondheid zoals bloeddruk, bloedglucose, body mass index (BMI), cholesterol en longinhoud. Deelnemers aan de health Check krijgen naast de uitslag ook een persoonlijk leefstijladvies mee naar huis. Dat gebeurt uiteraard anoniem en geheel vrijblijvend. Zilveren Kruis Achmea werkt bij het afnemen van de health Check samen met Care for Human en de Kring-apotheken.

 

De health Check bestaat al vijf jaar en elk jaar groeit het aantal deelnemers. Een opvallende trend is dat de deelnemers gemiddeld steeds jonger worden. Nederlanders willen op een vroeg moment in hun leven inzicht hebben in hun gezondheid en eventuele risico’s. In het voorjaar van 2008 deden bijna 5.500 mensen mee aan de health Check. De verwachting is dat dit aantal deze herfst wordt overschreden. Terwijl vorig jaar de gemiddelde leeftijd van de deelnemers daalde, is er een toename te zien in het aantal deelnemers met een te hoog BMI (verhouding lengte/lichaamsgewicht). ”Overgewicht is een trend die we echt moeten proberen te breken” aldus van den Boom, directeur van Zilveren Kruis Achmea. ”Daarom is preventie een van onze speerpunten. De health Check is een voorbeeld uit een heel pakket met maatregelen waarmee we mensen helpen hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren. De komende jaren blijven we daar in investeren.” 

Aanmelden kan via www.zilverenkruis.nl/healthcheck of telefonisch: 0900 – 763 59 67

Artikel delen:

Reageer