Luttekestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en misschien twee druppels motregen

Zwolle – Dinsdag is het bewolkt maar droog in Zwolle. Wie toch twee spettertjes op zijn gezicht voelt, verbeeldt het zich niet. Dat zijn eenzame motregendruppeltjes die onbedoeld uit de wolken vallen, vooral ‘s morgens. De kans is groot dat je er niks van merkt.

Wat je wel merkt, is dat het ’s morgens niet koud is: 15 graden. En het grijze wolkendek boven de stad zie je ook. Het blijft de hele dag hangen, de zon komt er waarschijnlijk niet doorheen. Misschien dat het aan het eind van de middag en begin van de avond even lukt. Het kwik stijgt dinsdagmiddag naar 21 graden.

Dat is dezelfde temperatuur als maandagmiddag in de zon werd geregistreerd door de stadsweerstations van Weblog Zwolle. De wind op dinsdag is matig, kracht 3, uit het zuidwesten. Daar waait je pet niet van af.

Woensdag passeert wederom een uitgebreid pakket grijze bewolking, waarachter de zon onzichtbaar blijft. De kans dat lichte regen of motregen de grond bereikt is groter dan op dinsdag. Vooral woensdagmiddag kan het licht druppelen. De temperatuur stijgt naar 21 graden. De matige wind draait in de middag van het zuidwesten naar het noordwesten. Zoals wel vaker bij een noordwestenwind breekt de bewolking. En wordt het koeler.

Donderdag is die verkoeling merkbaar: in de middag een temperatuur van hoogstens 19 graden. Ruimte voor de voor de zon ontstaat en de kans op regen is vrijwel nul. Er is weinig wind, door geringe luchtdrukverschillen in onze omgeving. Vrijdag wordt hetzelfde weerbeeld verwacht, bij een temperatuur die de 20 graden weer haalt.

In het weekend krijgt de zon het iets moeilijker, maar het blijft droog en het kwik bereikt 20 graden.

Artikel delen: