Odette Rhee, illustratrice (links) en Lisanne Bouma, schrijfster
Odette Rhee, illustratrice (links) en Lisanne Bouma, schrijfster

(Voor)leesboekje geschreven en geïllustreerd door medewerkers deltaWonen

Zwolle – Dinsdag presenteerde deltaWonen een wel heel bijzonder boekje van eigen hand: ‘Een thuis voor Silas’. Schrijfster Lisanne Bouma en illustratrice Odette Rhee, beiden werkzaam bij deltaWonen, onthulden de voorkant.

In het boekje staat het thema van het vinden van een thuis centraal. Ook gaat het in op eenzaamheid en hoe je nieuwe vriendjes kunt maken als je verhuist naar een nieuwe plek. Met dit boekje wil deltaWonen het (voor)lezen stimuleren en het belang van woongeluk benadrukken.

Het boekje wordt door deltaWonen uitgegeven maar is niet te koop. In de Kinderboekenweek
komt het boekje voor het eerst beschikbaar voor nieuwe huurders met jonge kinderen.

Het verhaal gaat over Silas, een slak die op een dag besluit zijn slakkenhuis ergens anders neer te zetten. Onderweg komt hij allemaal dieren tegen. Gaat het hem lukken een nieuw thuis te vinden?

Lisanne is de schrijfster van het boekje en is communicatiemedewerkster bij deltaWonen: “Ik stelde een collega voor alle kinderen die verhuizen een boekje te geven, om zo (voor)lezen te stimuleren. En zij vroeg: “Waarom maak je niet zelf een boekje?” Toen ben ik begonnen met schrijven. Het is mooi om te zien hoe je begint met vrijwel niks en hoe het verhaal steeds groter wordt. Ik ben onwijs blij met hoe het is geworden en met hoe de tekeningen en tekst op elkaar aansluiten.”

Illustratrice Odette werkt op het klantenservicecentrum bij deltaWonen: “Toen Lisanne mij vroeg of ik de prenten wilde maken hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk wilde ik dat, geweldig, ik ben
gewoon gaan tekenen. En dit is het resultaat. Ik ben er heel erg blij mee.”

Uniek en heel speciaal, vindt adjunct-directeur Wonen Martijn Sweitser. “In het kader van laaggeletterdheid gaven we al (voor)leesboekjes weg aan onze nieuwe huurders met jonge kinderen. Maar nu hebben we een boekje waarin de voor ons belangrijke thema’s eenzaamheid, woongeluk en laaggeletterdheid, samenkomen. We presenteren dit dan ook met trots. Extra bijzonder is het ook dat we dit boekje zelf konden uitbrengen, dankzij het waanzinnige teken- en schrijftalent van Odette en Lisanne.”

Het boekje wordt door deltaWonen uitgegeven en is niet te koop in de boekhandel. Het is voor nu alleen bestemd voor nieuwe huurders met jonge kinderen. Met het boekje wil deltaWonen het (voor)lezen stimuleren. Tijdens de Kinderboekenweek worden de eerste boekjes uitgereikt. Omdat deltaWonen ambassadeur is voor Laaggeletterdheid, werd het boekje vandaag gepresenteerd op de Wereldalfabetiseringsdag, in de Week van het Lezen en Schrijven.

Artikel delen: