Gewonde fietsster, automobilist doorgereden

Zwolle – Een 41-jarige vrouw uit Zwolle deed, donderdag 25 september, aangifte van een ongeval, waarbij zij gewond raakte en de betrokken autobestuurder was doorgereden. De vrouw fietste maandagavond 22 september, omstreeks 22:30 uur, over het fietspad van de Ceintuurbaan. Op de kruising met de Spanjaardweg stak zij, bij groen licht, de kruising recht over.

Daarbij werd zij aangereden door een haar achteropkomende autobestuurder, die het rode licht negeerde, en rechtsaf sloeg de Spanjaardweg op. De autobestuurder gaf na de aanrijding gas en ging er met hoge snelheid vandoor. Waarschijnlijk betreft het een nieuw type, lichtgrijze auto. De vrouw liep verschillende kneuzingen op en haar fiets raakte beschadigd. Getuigen van deze aanrijding wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Schandalig om door te rijden!! Misschien de fietser totaal overzien? Fout niet willen erkennen? Ik ben vandaag en gisteren ook weer een paar keer bijna van de weg afgereden, zowel met de fiets als met de auto. Geen haast hebben en tijdig zelf remmen is tegenwoordig het devies. Waarom zoveel mannen én vrouwen in een auto die niet goed zien wat er om hen heen gebeurt?


    Maak melding

  2. Omdat ze vermoedelijk vergeten zijn dat ze een potentiëel dodelijk wapen onder hun gat hebben. Ik zeg potentiëel en ik zeg wapen omdat het ook zo gebruikt kan worden indien foutief gebruikt. Overal moet je verstandig mee omgaan en dat is dus helaas niet altijd het geval.

    Dat je je kop erbij moet houden als je met een cirkelzaag bezig bent, vindt iedereen normaal. Maar zodra het achterwerk in de auto zit, lijkt dat ‘kop erbij houden’ ineens niet meer nodig bij een redelijk aandeel mensen.

    Maar dan doorrijden na een aanrijding is helemaal not-done. Inderdaad hopen dat ze hem/haar te pakken krijgen.


    Maak melding

Reageer