Dijkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Dijkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en vochtig

Zwolle – Woensdag begint Zwolle ‘s morgens met 17 graden op de thermometer. Een hoge ochtendtemperatuur, die te danken is aan de wolkendeken waaronder de stad in de nacht lag. Daardoor koelde het nauwelijks af. In de middag kruipt het kwik uiteindelijk naar ongeveer 20 graden.

Het is vochtig onder het grijze wolkendek, dat in de middag alleen maar dikker wordt. Dan groeit ook de kans op wat lichte neerslag. Denk aan een beetje motregen of lichte regen, minder dan een millimeter wordt er berekend. De wind is aanwezig met in de middag een dikke windkracht 3 uit zuidwest tot west, later ruimend naar noordwest. In de avond arriveren vanuit het noordwesten opklaringen, wellicht net op tijd voor een mooie zonsondergang om 20.04 uur.

In de opklaringen koelt het ‘s nachts af naar een minimum van ongeveer 10 graden donderdagochtend.

Donderdag begint een periode met duidelijk beter weer, als je voorkeur tenminste uitgaat naar meer zon, minder bewolking en geen regen. De kans op neerslag is tot volgende week dinsdag vrijwel nul.

De middagtemperatuur ligt tot zondag op ongeveer 20 graden. En vanaf zondag stijgt het kwik in Zwolle boven de 20 graden uit. De zomer belooft na het weekend met een toegift te komen: de wind draait naar het zuidoosten, warme lucht stroomt hierheen en 25 graden komt binnen bereik volgens de huidige prognoses.

Artikel delen: