Veldhoek - Foto: Wouter Steenbergen
Veldhoek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon komt tevoorschijn

Zwolle – Donderdag knapt het weer in Zwolle op. Het hardnekkige grijs dat de afgelopen twee dagen boven de stad hing, is verdwenen. De zon schijnt in gezelschap van wolkenveldjes en stapelwolken, die met name in de middag opduiken. Het blijft droog. De noordwestenwind is zwak.

‘s Morgens vroeg hebben zich mogelijk enkele fotogenieke mistbanken gevormd. De temperatuur is dan een frisse 10 graden en die loopt op naar 19 graden in de middag. Maar vind je een plek in de zon, dan voelt het warmer aan. De zon heeft nog kracht. Daaraan merk je dat de astronomische zomer nog niet afgelopen is. Zonnig weer plus zomerse opwarming mag Zwolle na het weekend tegemoetzien.

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er wolkenveldjes en brede opklaringen, waaronder het afkoelt. Het is windstil en er is kans op mistbanken, die er vrijdagmorgen ook nog even kunnen hangen.

Vrijdag zijn de perspectieven voor de zon nog beter dan op donderdag. Veel zon en droog, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. Het kwik stijgt in de stad naar 22 graden.

Zaterdag schampt een inactief front over onze omgeving. Dat zal tijdelijk meer wolken opleveren en misschien ook wat gedruppel. Een matig windje uit zuidwest tot west.

Zondag verdwijnen de wolken grotendeels en wordt het steeds zonniger. Het kwik stijgt naar een aangename 23 graden.

Volgende week maandag tot en met woensdag loopt de temperatuur in Zwolle met hulp van een warme zuidoostenwind op naar 25 graden of meer. Het is droog en er is plenty zomerzon. Vanaf woensdag neemt de kans op regen iets toe.

Artikel delen: