Teamfoto A-selectie - Foto: Henry Dijkman
Teamfoto A-selectie
Foto: Henry Dijkman

Berkum speelt zaterdag thuis tegen sterk Eemdijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag vanaf 18.00 uur in de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie tegen Eemdijk. De gasten uit Bunschoten lieten in de vorige jaargang uitstekend voetbal zien en hadden ook vorige week een sterke seizoenstart.

“Eemdijk heeft een goede en gevaarlijke ploeg maar wij óók, dat hebben we vorige week laten zien,” vindt Berkum-keeper Huib Veurink. “In de tweede helft hebben we toen echt goed gevoetbald en laten zien dat we het ook goed af kunnen maken. Het kan dus een leuke wedstrijd worden tegen Eemdijk.”

Toen de afgelopen jaargang werd gestaakt stond Eemdijk op een derde plek in de Hoofdklasse B, met nog volop kansen op promotie, zodat de voortijdige stop behoorlijk frustrerend moet zijn geweest voor de ploeg van trainer Willem Romp. Hoe sterk zijn selectie was bewees Eemdijk ook in januari, toen ze Berkum op eigen terrein op een 1-3 nederlaag trakteerden.

De gasten, toen nog koploper, stonden binnen 25 minuten voor met 0-3, onder meer door een penalty van de van oorsprong Zwolse Eemdijk-spits Bas Buimer. Na rust kwam Berkum wel wat terug, maar het bleef bij één schamel tegendoelpunt voor de Zwollenaren, ondanks het feit dat Eemdijk in de slotfase na een dubbele gele kaart met tien man op het veld stond.

Afgelopen zaterdag startte Eemdijk de nieuwe competitie goed door HZVV met een kansloze 3-0 nederlaag naar huis te sturen. Nigel van Zelst, overgekomen van Roda ’46, zorgde vóór rust voor 1-0 en die marge werd in de tweede helft uit een corner verdubbeld door centrale verdediger Jeffrey van den Dikkenberg (2-0). HZVV wist maar weinig terug te doen en in de slotminuten gooide Jesper van Dalen het duel definitief in het slot door de 3-0 in het HZVV-doel te werken.

Ook Berkum is prima aan de nieuwe jaargang begonnen door het uit de Derde Divisie afgedaalde ONS Sneek met liefst 1-5 aan de kant te zetten. Daar leek het in Sneek zeker niet op in de van beide kanten matige eerste helft, maar na de hervatting stond er een onherkenbaar Berkum op het veld.

Vijf minuten na rust werd het 0-1 door Jonathan van Marle en nog geen 10 minuten later was het al 0-3 door doelpunten van Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna. ‘Nieuwkomer’ Bas van Wijnen zette zo’n 20 minuten later de 0-4 op het scorebord en daarna zorgde Van Marle met zijn tweede goal van de middag voor 0-5. Pas een kwartier voor tijd kon ONS een eretreffer scoren, maar verder lieten de Zwollenaren het niet komen.

Het na rust uitstekende combinatie- en aanvalsspel en het solide verdedigen in dat duel zijn ongetwijfeld bemoedigend voor Berkum, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra weet maar al te goed dat tegenstander Eemdijk óók beschikt over slagvaardige spitsen en een sterke defensie. Dat belooft dus het nodige spektakel.

De wedstrijd Berkum-Eemdijk op het Zwolse sportpark De Vegtlust wordt zaterdagavond geleid door scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk.

Artikel delen: