GGD IJsselland - Foto: Peter Denekamp
GGD IJsselland
Foto: Peter Denekamp

GGD IJsselland: langere wachttijd voor coronatest door landelijk gebrek aan testcapaciteit

Zwolle – Door een landelijk tekort aan testcapaciteit bij laboratoria, kan GGD IJsselland sinds begin september in plaats van 1500 slechts 1000 coronatesten per dag afnemen.

“En dat in een periode waarin juist steeds meer mensen graag getest willen worden”, zegt Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland. “Daardoor loopt, net als in de rest van Nederland, ook bij ons de wachttijd op, tot soms meer dan twee dagen. Dat is heel vervelend voor onze inwoners en ik begrijp dat het niet gemakkelijk is.”

“We hopen dat er snel een landelijke oplossing komt. Tot die tijd vraag ik mensengeduld te hebben en solidair te zijn met elkaar. De schaarse middelen en laboratoriumcapaciteit worden door een landelijk coördinatiepunt verdeeld en ingezet in die delen van het land waar het nu het hardst nodig is. Wij blijven natuurlijk ons best doen om iedereen met klachten zo snel als mogelijk te testen,” aldus Rianne van den Berg.

GGD IJsselland plant maximaal 48 uur vooruit, omdat de klachten in deze periode kunnen wijzigen en soms verdwijnen. Wil je een testafspraak maken en is er geen plek de komende 48 uur? Probeer het dan eind van de middag of de volgende dag opnieuw.

Ondertussen vraagt de GGD IJsselland mensen om zich alleen bij klachten te laten testen.
Je maakt een afspraak voor een coronatest online via www.coronatest.nl of door het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202 te bellen. Ook hier is het druk en kan de wachttijd oplopen.

De landelijke richtlijnen geven aan thuis te blijven bij klachten tot de uitslag van de test. Dat blijft zo. Duurt het langer voordat je kunt worden getest, houd dan goed je klachten in de gaten.

Artikel delen: