Spoorzone - Foto: Ingezonden foto
Spoorzone
Foto: Ingezonden foto

Geen 9 miljoen van Den Haag voor woningbouw Zwols stationsgebied

Zwolle – De Stentor meldt donderdag dat de gemeente Zwolle geen geld kan verwachten uit Den Haag voor de bouw van duizenden nieuwe woningen in het stationsgebied en in de aangrenzende wijk Hanzeland.

Deventer en Harderwijk ontvangen wel miljoenen van het Rijk om huizen te bouwen, aldus informatie die de Stentor kreeg van een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zwolle hoopte op miljoenen en heeft misgegrepen. De veranderingen in het stationsgebied kosten in totaal ongeveer 50 miljoen euro. De gemeente Zwolle had een aanvraag voor 9 miljoen ingediend bij het Rijk, maar dit is afgewezen.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken zei tegen de Tweede Kamer dat bij de afgewezen aanvragen de onderbouwing bijvoorbeeld onvoldoende was of het project nog niet voldoende uitgewerkt.

Ed Anker, wethouder gemeente Zwolle zegt tegen de Stentor: “Dit is balen, we zijn teleurgesteld. We hebben veel lobbywerk gedaan, in de zomer er hard aan doorgewerkt, maar we moeten de kosten nog concreter onderbouwen.’’

“We zijn nog aan het uitzoeken wat er voor een nieuwe aanvraag precies moet gebeuren. Daarom heb ik ook meteen contact gezocht met Deventer om te horen hoe zij het hebben aangepakt,’’ aldus wethouder Anker in een reactie aan de Stentor.

Artikel delen: