Inloopavond nieuwe wijkboerderij Stadshagen

Zwolle – Op 1 oktober 2008 is er een inloopavond over de nieuwe wijkboerderij in Stadshagen. Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen uitgebreide informatie over de nieuwe wijkboerderij. Over de activiteiten, de nieuwe gebouwen en over de gebruikers van de wijkboerderij.  

Al enige tijd is Landstede bezig om in overleg met de gemeente Zwolle een wijkboerderij te ontwikkelen in het hart van Stadshagen, Havezathe Werkeren. Momenteel kent Stadshagen nog geen wijkboerderij, maar er worden al wel activiteiten in het tijdelijke gebouw ontplooid die bij de toekomstige boerderij horen. Spelen, leren en ontspannen, daar draait het om op Havezathe Werkeren. Het nieuwe complex gaat bestaan uit drie gebouwen en twee stallen met daarin diverse functies. Er ligt een ontwerp voor de wijkboerderij, een activiteitengebouw en een kinderdagverblijf.

In de wijkboerderij kunnen bezoekers de dieren bekijken. Ook is er een koffiehoek en is er informatie over de wijkboerderij te vinden. In het activiteitencentrum zal onder andere Landstede onderwijs verzorgen, gerelateerd aan boerderijwerkzaamheden. Het kinderdagverblijf zal werken volgens de pedagogische leer van Reggio Emilia; het ontwerp is hier op aangepast, zodat een optimaal pedagogisch klimaat ontstaat.

Waar?              Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1 te Zwolle

Wanneer?            woensdag 1 oktober 2008

Hoe laat?            tussen 18.00 en 20.30 uur

Artikel delen:

Reageer