Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meer zon, minder wolken en droog

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op een mistbank, vooral in het buitengebied van Zwolle. Onder nachtelijke opklaringen is het afgekoeld naar ongeveer 9 graden. Nadat de zon is opgekomen om 7.04 uur warmt het op naar ongeveer 21 graden in de middag. De hoogste temperatuur aan het eind van de middag.

Het is een droge dag met zon, er worden minder wolken boven de stad verwacht dan donderdag. Maar strakblauw is de hemel niet door velden sluierbewolking op grote hoogte en enkele stapelwolken. Vrijdag begint bladstil, in de loop van de dag voel je hoogstens een zuchtje wind uit zuidwestelijke richting. In de avond koelt het onder een vrijwel heldere hemel rap af. Rond negen uur daalt het kwik onder 15 graden.

Zaterdag heeft de zon in de middag te kampen met opkomende bewolking. De kans dat daar druppels uit vallen is echter klein. De temperatuur stokt ‘s middags onder de getemperde zon bij 20 graden. Er staat in de middag een matige zuidwestenwind.

Zondag start Zwolle ‘s morgens met ongeveer 12 graden op de thermometer, in de middag worden dat er 24, dankzij weinig wolken en veel zon. Dit begint op de terugkeer van de zomer te lijken. In de middag steekt er wel een matig briesje uit het zuidwesten op. Kracht 3, waarmee zeilers en surfers een beetje vooruit komen.

Vanaf maandag keert de zomer op volle sterkte terug. De lucht is blauw met sierlijke sluierwolken waar de zonnestraling weinig hinder van heeft. Van maandag tot en met woensdag worden in Zwolle middagtemperaturen van 27 tot 30 graden verwacht, dinsdag wordt het het warmst. De aanvankelijk verwachte regen op woensdag is van de weerkaarten verdwenen. Ook dat belooft een droge zomerdag te worden.

Artikel delen: