Peperbusje in de Assendorperstraat - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Peperbusje in de Assendorperstraat

Zwolle – In de Assendorperstraat staan vele betonnen trottoirpaaltjes, maar op de kruising met de Leliestraat staat een bijzonder exemplaar. Een onbekende kunstenaar heeft er met stoepkrijt een afbeelding van de Peperbus op getekend.

Iedereen kent de ijzeren amsterdammertjes met de drie kruisen XXX, maar Zwolle heeft nu een eigen exclusief peperbusje. Assendorp is een creatieve wijk met veel kunstenaars en iemand heeft zijn verbeelding geprojecteerd op een doodeenvoudig betonnen trottoirpaaltje.

Jammer dat bij de eerstvolgende regenbui de afbeelding zal wegspoelen en Zwolle zijn peperbusje in Assendorp weer zal moeten missen. Voor de komende dagen heeft Frits Westra, de onovertroffen weerman van Weblog Zwolle, zomerweer zonder regen voorspeld en daarom kan iedereen die door de Assendorperstraat fietst of wandelt nog van het peperbusje genieten.

Of de kunstenaar na iedere regenbui opnieuw zijn stoepkrijt ter hand neemt zullen we moeten afwachten, maar we weten al langer dat ondanks de corona de creativiteit in Zwolle zijn weg weet te vinden.

Artikel delen: