Einde verhaal voor Zwolse hockeydames in strijd om de beker - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Einde verhaal voor Zwolse hockeydames in strijd om de beker

Zwolle – De strijd om de beker was voor het eerste damesteam van Hockeyclub Zwolle een korte. Donderdagavond verloren de Zwollenaren op eigen terrein van GHHC uit Groningen.

In de eerste minuten van de wedstrijd kwamen de Zwolse hockeymeiden al op 0-1 achterstand te staan. Al snel werd duidelijk dat er niets boven Groningen ging. Het team dat uitkomt op het op één na hoogste landelijke niveau domineerde het spel.

Desondanks kende HCZ ook nog een aantal hoogtepunten. Zo wist doelvrouw Anouk Meima een strafbal te stoppen en scoorde Elian van de Griendt het enige tegendoelpunt voor de thuisploeg. Met een eindstand van 1-3 op het scorebord kwam er een einde aan de Gold Cup voor de blauwvingers.

Zondag komt de jonge ploeg van coach Tim de Vries opnieuw in actie in Zwolle. Ditmaal weer in de reguliere competitie. HC Zwolle staat na één gespeelde wedstrijd met drie punten op de derde plek in poule A van de overgangsklasse. Dit is het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveaus zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Foto's 2
Einde verhaal voor Zwolse hockeydames in strijd om de beker - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: