‘Central Park’ van Zwolle krijgt smoel

Zwolle – Het gaat goed met het Park de Wezenlanden. Het ´Central Park´ van Zwolle krijgt een steeds fraaier uiterlijk. Wethouder Groen Hennie Kenkhuis: ´Elke keer als ik in Park de Wezenlanden ben word ik enthousiaster. Wat is er al een hoop gebeurd en wat is het er heerlijk wandelen of rustig te zitten op één van de nieuwe bankjes!´

De gemeente Zwolle gaat nu aan de slag met de aanleg van een Avontuurlijk Speelterrein en de brug naar het eiland. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om bijna 45.000 euro extra onderhoudsbudget toe te staan. Dit geld is nodig omdat er zoveel nieuwe voorzieningen in het park zijn. De Avontuurlijke Speelplek is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en komt in de buurt van de dierenweide te liggen. Het is de bedoeling dat de speelplek zo aantrekkelijk wordt dat kinderen uit heel Zwolle er naar toe gaan. Te denken valt aan grote klimrekken en een kabelbaan. Het eiland zou voor de zomer van 2009 klaar moeten zijn. De brug naar het eiland zou voor 5 mei gereed moeten zijn, zodat er gebruik van gemaakt kan worden tijdens het Bevrijdigingsfestival.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Goeie zaak dat hier in geinvesteerd gaat worden. Ik vind het een mooie ruim park, waar veel meer mee gedaan kan worden! Like Central Park indeed ;D


  Maak melding

 2. En meneer Kenkhuis bent u ook nog zo enthousiast over uw overeenkomst met de horecaondernemer voor het paviljoen in Central Park De Wezenlanden? Ik denk dat u zich wel achter de oren krapt op dit moment. Vraag maar eens na aan Hogeschool Windesheim, FC Zwolle, Dick Jaspers en z’n ploeggenoten, de biljartbond, de belastingdienst en vele anderen. Echt wanbeleid dat u met dhr. W.S. te Heino in zee gaat. Of gaan wanbeleid en wanbeleid goed samen?


  Maak melding

 3. was er zaterdag voor de Lacrosse clinic, veel goepen maken gebruik van het park. en terecht! maar wat een zooi laten ze achter! zo zonde van een mooi park!


  Maak melding

 4. Kenkhuis leest mee?
  ZWOLLE – Horeca-ondernemer Wim Salomons gaat het horecapaviljoen in Park De Wezenlanden niet exploiteren.

  De reserveringsovereenkomst tussen Hanze Totaal Catering en de gemeente is ontbonden.

  De gemeente Zwolle zegt dat de ontbinding op haar initiatief is, maar weigert de reden te geven. Salomons stelt dat hij zelf van de deal af wilde omdat het paviljoen niet goed te exploiteren zou zijn. De ondernemer stelt dat zonder autoparkeerplaatsen en goede afspraken over verkoop van drank tijdens evenementen de zaak niet rendabel wordt. Salomons zegt de gemeente al maanden geleden te hebben verteld dat hij afhaakt. “We hebben lang gediscussieerd over parkeerplaatsen, maar parkeren bij de zaak bleek niet mogelijk. En ook over hoe om te gaan met evenementen in het park konden we geen modus vinden.”

  De gemeente wil het ontwerp van architect Rob Moritz van Atelier 19 eventueel wel overnemen. Gebeurt dat, dan is een nieuwe exploitant daar aan gebonden. Het ontwerp is een soort brugpaviljoen, gelegen in de vijver. Gasten kunnen op twee etages in en naast De Brug boven het water flaneren. Moritz is vorige week door de gemeente geïnformeerd over het afhaken van Salomons.

  Moritz heeft daarover contact gezocht met Salomons, dat was gisteren nog niet gelukt. “Dus we hebben hem ook een brief geschreven, het is even afwachten hoe nu verder.” Hij heeft het werk aan het paviljoen inmiddels stilgelegd. Moritz zegt niet te weten of opdrachtgever Salomons de rekeningen van de architect al heeft voldaan. “Dat is nog wel de laatste van mijn zorgen. Maar we gaan ervan uit dat het paviljoen wel gerealiseerd wordt. Het ontwerp is in nauwe samenspraak met de ontwerpers van de gemeente Zwolle gemaakt. Als er een nieuwe exploitant voor het paviljoen komt zal er wel met Salomons gesproken moeten worden over overname.” Het paviljoen moet de kroon op renovatie van het stadspark worden, maar of het in 2010 klaar kan zijn betwijfelt Moritz inmiddels.

  Salomons op zijn beurt zegt ook niet te weten hoe het nu verder moet met het ontwerp. “Ik heb daar nog niet over nagedacht. Maar het ontwerp is van mij. Daar betaal ik Moritz gewoon voor.”


  Maak melding

 5. Mensen, die Salomons heeft geen geld gehad,zal het ook niet krijgen en is gewoon een oplichter.
  Hij doet ook in biljart! moet alleen nog een ??20.000,- betalen,natuurlijk ligt het weer niet aan Salomons maar altijd aan anderen.
  De Belastingdienst, de Nederlands Biljartbond, Gemeente Zwolle etc,etc,etc
  Misschien moet men zich maar niet meer inlaten met Salomons en voor meneer Moritz helaas maar die zal geen cent zien van Salomons.


  Maak melding

Reageer