Kamperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: (Na)zomerse temperaturen

Zwolle – Wie dacht dat we geen nazomer meer zouden krijgen heeft het mis, de afgelopen dagen was het qua temperaturen al aangenaam warm te noemen. De komende dagen komt daar nog een schepje bovenop.

De maandag start al vroeg met zon. Na een nacht met ongeveer 11 graden, doet de zon goed haar best om alle mensen die aan een nieuwe werkweek beginnen, een glimlach op het gezicht te geven. Na zonsopkomst zal een ieder kunnen genieten van de warme zonnestralen op zijn of haar gezicht. Mogelijk fiets je door de Kamperstraat wanneer dit gebeurt.

De temperatuur stijgt snel, rond elf uur kan men naar alle waarschijnlijkheid de eerste twintigers op de thermometer zien verschijnen. Er staat een zwakke wind afkomstig uit het zuidoosten. Aan het einde van de middag zal het ongeveer 28 graden worden. Dit is tien graden warmer dan normaal op 14 september! Een losse flodder, zul je misschien denken. Niets is minder waar, want ook de dag hierna blijft het (na)zomers warm.

De dinsdag lijkt het bijna een kopiedag van de maandag te worden. De wind is heel iets gedraaid en komt vanuit het oosten, maar is net als op de maandag zwak en hierdoor nauwelijks voelbaar. De zon doet immers minstens zo hard haar best als op de maandag, dit zorgt ervoor dat de thermometer in de warmere delen van onze stad mogelijk de 30 graden aan gaat tikken.

Op woensdag is de wind opnieuw gedraaid en krijgen wij te maken met een noordenwind. Dit zorgt voor iets lagere temperaturen, maar nog steeds niet koud voor de tijd van het jaar. Het blijft droog en met een mix van zon en wolken wordt verwacht dat het kwik zal stijgen naar 22 graden.

De dagen hierna koelt het nog een paar graden af. De kans op een spatje regen komt in het vizier. Toch kunnen we deze dagen temperaturen rond de 19 graden noteren. Hoe het weer zich ontwikkelt lees je hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: