Algemene Log 25

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 26 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 216
 1. @Zwollenaar
  Je mag zowel “het spits” als “de spits” zeggen.

  Het is allebei juist; spits is een de-woord én een het-woord.

  De/het spits afbijten betekent ‘als eerste ergens aan beginnen (zodat de degenen die volgen het gemakkelijker hebben)’. Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt het volgende over de herkomst van deze zegswijze: “Oorspronkelijk sloeg het spits afbijten op de situatie waarin een aantal vechtenden als eersten van een groep op de vijand toeliepen. Zij liepen in de spitsen van de lansen die de vijand hun toestak en maakten het gevecht voor degenen die hen volgden gemakkelijker.” Ook F.A. Stoett geeft deze herkomst.

  Het spits afbijten is de oudste variant; sommigen vinden het daarom nog steeds juister. De spits afbijten komt vanaf de achtste druk (uit 1961) in Van Dale voor.

  De spits (‘scherpe punt’) is een vrouwelijk woord. Daarnaast bestaat het bijvoeglijk naamwoord spits, zoals in een spitse toren. Van dit bijvoeglijk naamwoord spits (‘in een scherpe punt toelopend’) werd eeuwen geleden al het zelfstandig naamwoord het spits afgeleid. Daarna zijn volgens het Woordenboek der Nederlandsche Taal het vrouwelijke en het onzijdige spits “in het gebruik samengevallen”. Dat is niet zo vreemd; ze betekenden immers allebei ‘scherpe punt’. Het spits komt nu alleen nog in enkele zegswijzen voor.

  F.A. Stoett vermeldt ook het spits bieden (‘krachtig weerstand bieden’). In iets op de spits drijven (‘doordrammen, tot het uiterste erop doorgaan’) is de altijd gewoner geweest dan het; misschien omdat deze zegswijze een vertaling is van het Duitse etwas auf die Spitze treiben, stellen.

  Elders op deze website worden meer spreekwoorden, gezegden en zegswijzen verklaard.

  Bron: Onzetaal.nl


  Maak melding

 2. Fietsengooier in Assendrp !
  Een jongen uit Zwolle is zondagmiddag aangehouden omdat hij met opzet een fiets op het fietspad op de Deventerstraatweg duwde toen er fietsers voorbij kwamen.

  Een agent die vrij was fietste daardoor tegen de fiets aan. De man had gezien dat de jongen de fiets bij een andere fietser ook al op het fietspad had geduwd. De jongen is meegenomen naar het bureau en kreeg een proces verbaal.

  Bron: RTVOost  Maak melding

 3. Heeft Herr B?rgermeister Henkie Tramtunnel weer ondergrondse bouwplannen in het Haagsche?

  Auto rijdt in diep gat in de weg
  DEN HAAG – Een Haagse automobiliste en haar passagiere kregen dinsdagochtend de schrik van hun leven. Op de Finnenburg ter hoogte van de Reigersbergenweg in Mariahoeve kwam de auto in een groot, diep gat van 4,5 bij 5 meter terecht. Het is nog onduidelijk hoe het gat in de weg is ontstaan. Ook kon de politie nog niet vertellen of de twee vrouwen gewond is geraakt.

  Klik voor foto. 😮


  Maak melding

 4. @Larry
  Haha. Als Henkie Tramtunnel @ kornuiten (gemeenteraad) inderdaad een tram in Zwolle willen hebben dan behoort zo’n gat tot de mogelijkheden !

  Tevens is er kans op een ander gat: Een gat in de begroting ;D


  Maak melding

 5. Mijn ex heeft destijds, bij de invoering van de te dure euro, een operatie aan haar rechterhand ondergaan om het formaat gat in haar hand aan dat van de euro aan te passen.  Maak melding

 6. Tussen Olst en Deventer rijden geen treinen door een defecte bovenleiding. Er rijden stopbussen.

  Verwachting
  Houdt u rekening met een extra reistijd van ongeveer 60 min. De verstoring is naar verwachting rond 16:00 uur verholpen.  Maak melding

 7. Duizend adressen in Zwolle hebben last van het niet kunnen versturen van e-mail via internetaanbieder Ziggo. Volgens Ziggo is het probleem lokaal en hebben niet alle abonnees in Zwolle er mee te maken. De oorzaak van het probleem is nog onbekend. Ziggo verwacht dat het nog een paar dagen duurt voordat de duizend abonnees weer e-mail kunnen versturen.


  Maak melding

 8. Ook 3fm Tim (reactie op gister 16:50), maar ik vind Giel wel een stuk minder geworden met al dat geouweh*er er tussendoor over zgn BN-ers. Teeuwen op maandag vind ik ook nixxx. Arbeidsvitaminen met dat geslijm van “Baas van de week” is een schakelmoment. Zo zijn er nog wel meer. Frits Spits is goed tussen 12 en 2 mooie confrontatie van de week met Mathijs en Giel. Wel erg prettig dat er geen reclame tussendoor zit.


  Maak melding

 9. Tussen Zwolle en Deventer ligt het treinverkeer voor de tweede keer in twee dagen stil vanwege een kapotte bovenleiding.

  Woensdag strandde een trein bij Olst, vandaag bij Wijhe. ProRail onderzoekt nog of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben. Een woordvoerdster geeft wel aan zeer verbaasd te zijn. Wanneer het treinverkeer weer hervat wordt, is nog niet bekend. Reizigers tussen Zwolle en Arnhem en verder moeten omreizen via Utrecht.

  RTV Oost


  Maak melding

 10. Ziggo heeft nog steeds zijn problemen met het versturen van e-mail voor honderden klanten in Zwolle niet opgelost. Al bijna drie dagen kunnen deze klanten niet via hun e-mailaccount communiceren.

  Ziggo meldt wel, dat de webmail van de aanbieder inmiddels hersteld is. De klanten kunnen via webmail.home.nl nu wel een mailtje versturen.


  Maak melding

 11. Dick, klopt. Maar vanochtend was ene huppelepup @ 3fm, hij schrijft op geenstijl.nl ook elke keer reactiesin de vorm van een gedichtje, hij heft daarvan nu een bundel uitgebracht, en vanochtend heeft hij ook bij G!EL zijn programma 7 gedichtjes gemaakt, echt heel humoristisch. Ze hebben daarna afgesproken dit elke dag ofzo te gaan doen. Dat is wel vet beter.


  Maak melding

 12. @ Tim, oh die was ook bij DWDD. Voor Frits Spits. Giel was toen tafelheer. Heb vanmorgen weinig gehoord, beetje zitten zappen. Nico Dijkshoorn heet hij geloof ik, heeft een nick op de site; Kouwes. Ook dezelfde (volgens mij) als die ouwe kwijl die ook veel te lange gesproken columns doet. Heb wel eens wat leuks van hem gehoord/gelezen. Maar op wat ze voordroegen van de week, moesten ze allemaal erg overdreven lachen. Of (dat is subjectief natuurlijk) ik heb een andere smaak. Vaak 1 (of 2)-regelige gedichten. Maar hij kan het wel. Misschien wel leuk idd. En hij maakt ze erg snel. Jammer dat die opa (voor het weer) “ziek” is.


  Maak melding

 13. Ja klopt. Hij heeft kanker oid, de opa van G!EL. En zn neefje -hoe-heettie-ook-alweer- is een arrogant bijdehand opstraatallesvernielende rotjongen.


  Maak melding

 14. Afgelopen week weer uitstekend samengevat door de onvolprezen Youp 😉

  Medelijden
  Rare week. Terwijl afgelopen zondag Belgische en Nederlandse ministers in Brussel om een tafel zaten te zweten om een bank van de ondergang te redden, speelden op hetzelfde moment twee voetbalclubs tegen elkaar. FC Groningen en Feyenoord. De wedstrijd was curieus te noemen omdat de Rotterdammers met Fortis op hun borst speelden en de Groningers met Bos Incasso.

  Verder was de oude clown Bassie voor het eerst van zijn leven geestig. Hij zou een vrouw bezwangerd hebben en dat bleek later een grap en reclamestunt. Hij zette het totale roddelgajes glorieus voor schut.

  En hoe reageerde dat spul? Furieus. Waarom? Bassie had niet mogen liegen. In die wereld geldt namelijk: de waarheid en niets dan de waarheid. Zelfs de Telegraaflezers lachten op de internetsite van hun krant de roddelmuts Wilma Nanninga en haar collegaatje Evert Santegoeds recht in hun gezicht uit. Aandoenlijk spartelend tweetal. Het lijkt me zinloos om ze verder af te fikken. Dat doen ze de laatste dagen zelf namelijk veel beter.

  Datzelfde geldt voor Rita Verdonk, over wie ik nooit meer een kwade lettergreep kan produceren. Ik zal u zeggen waarom. In de loop van mijn leven ben ik regelmatig met de ziekte van Alzheimer geconfronteerd. Oude mensen in mijn omgeving werden nomaden in hun eigen hoofd en raakten daarin totaal de weg kwijt. Ongeneeslijk, ontluisterend en onthutsend. De ziekte kan al op zeer jonge leeftijd beginnen. Soms al op je vijftigste. Eerst twijfelde ik over dit gegeven, maar sinds ik Rita met dat lidmaatschapsbewijs van de PSP in haar handen zag staan weet ik dat het waar is.

  Ontluisterende televisie was het. Die kwieke vrouw, die ooit de ambitie had om premier van ons land te worden, stond daar met dat dertig jaar oude papiertje. Die trieste blik. Ja, haar naam stond op het vodje. Dat zag ze nu zelf ook wel. En het was ook overduidelijk haar handschrift. Dus het moest wel van haar zijn. Maar ze kon het zich echt niet herinneren. Het was zo zielig voor die lieverd. Volgende week wordt ze 53 en nu al getroffen door zo??n groot geheugenverlies. En ik weet uit ervaring: dit is het begin. Dit wordt alleen maar erger. Op een dag gaat ze Kay van de Linde voor Ed Sinke aanzien. Of ze gaat op een ochtend in de Tweede Kamer in de bankjes van de VVD zitten. Gezellig al die oude bekenden. Vaak gaan Alzheimerpatiënten steeds verder terug in de tijd. Dus wie weet houdt ze op een gegeven moment een verkiezingstoespraak waarin ze de woorden pacifisme en socialisme veelvuldig gebruikt en misschien eindigt ze ook wel met de slogan Leve de PSP!! Zo iemand mag je niet meer plagen. Dat is te ernstig voor een grap. Ik wil wel vanaf deze plek haar man en dochter veel sterkte wensen, want ik weet uit ervaring: het worden zware tijden.

  Over de kredietcrisis wil ik het niet hebben. Te pijnlijk voor ons miljonairs. Volgens mijn boekhouder is mijn pensioen in een nacht verdampt en hij raadt mij aan om met een daklozenkrant bij een filiaal van Albert Heijn te gaan staan. Dat wordt een goed betaalde functie. Je moet dan rovende Marokkaantjes laten struikelen. Misschien is het ook een goed idee om struikeldaklozen bij de uitgang van bankfilialen te zetten. Die moeten dan al die autochtone managers en directeuren, die de tent met tientallen legaal geroofde miljoenen verlaten, behendig pootje lichten.

  Maar waar maak ik me druk om? Alles is tijdelijk. Ooit houdt het leven op. Ook voor miljonairs. Wat dat betreft ben ik wel jaloers op die Steve Fossett. Niet omdat hij bij een privévliegtuigrampje is omgekomen, maar om wat er met zijn stoffelijke resten is gebeurd. Opgegeten door de dieren.

  Dat maakt bij ons thuis een einde aan de discussie over begraven of cremeren. In mijn rouwadvertentie zal staan dat u van harte uitgenodigd wordt bij de leeuwenkuil van Artis. De rest mag u zelf verzinnen.  Maak melding

 15. @ Wilbert :D. Als het aan mij ligt gaat dat nog wel ff door. Over een goede maand is hij in onze heerlijke stad te bewonderen.
  @ Pp:

  De rest mag u zelf verzinnen  Maak melding

 16. Rotte groente bij de BONI !
  Gatverdamme. Vandaag voorverpakte groente gekocht bij de BONI, houdbaar tot 7.10.2008.

  Op het eerste gezicht bleek er niks aan de hand, echter vele slablaadje bleken toch lichtbruin te zijn.

  Ze kunnen de groenteafdeling langzamerhand beter gaan sluiten. Het is namelijk niet de eerste keer.

  Hebben jullie soortgelijke ervaringen ?


  Maak melding

 17. Gezellig, koop mijn groente en vlees altijd bij de Boer, hoewel het daar soms ook opletten is. vlees bij de boní; veel vetranden (zelfs op de kipfilet). Toegegeven, de spareribs vind ik super, voor een supermarkt. de enige groente die ik er koop zijn heel soms, de madam chanet pepers……verder nooit vers.

  De Boni bewaar ik doorgaans voor de houdbare producten…


  Maak melding

 18. Ghehe, Super De Boer heeft inderdaad groente van een betere kwaliteit, echter ook hier moet je blijven opletten met wat je koopt.

  Helaas hebben we geen groenteboer meer in Assendorp. Joop aan ’t Rot deed zijn naam nimmer eer aan, zijn groente en fruit waren immer vers !! ;D


  Maak melding

 19. geschreven door dick, op 4 oktober 2008 om 22:26

  Denk dat Plantje er zo inkomt, om de handel aan te prijzen waar zijn vriendin tussen paradeert.

  Uiteraard werkt ze vooral heel hard! 🙂

  Maar inderdaad, ik vind dat het er daar bij Nagelmaeker netjes uitziet.


  Maak melding

 20. Ziggo
  @ adm: ik heb al een week lang last van het feit dat ik geen mail meer kan versturen. Volgens (niet datzo, maar…) Ziggo weten ze niet hoe lang het nog kan duren. Webmail werkt wel, maar is zo vreselijk omslachtig. Ik zit nu de raadsvergadering voor morgen voor te bereiden, waarbij er nogal wat mailverkeer gebruikelijk is tussen raadsleden. Kortom, toch liever datzo dan Ziggo…. 🙁


  Maak melding

 21. Wordt Feyenoord (net als haar sponsor) nu ook overgenomen door de Nederlandse Staat ? ;D

  Nog even en AJAX volgt. Aegon binnenkort ook ?
  5 – 2 ;D ;D ;D ;D ;D


  Maak melding

 22. Ik zat er op te wachten Gezellig dat iemand begon over de overname door de staat van Fortis en Feyenoord 😉 K had eigenlijk verwacht dat Dick er mee zou komen ;D


  Maak melding

 23. Feyenoord: Omgevallen / Fortis: Omgevallen
  AJAX: Wankelt Aegon: ?????
  PSV: Onstabiel: Phillips: ????

  FC Groningen: Boven verwachting Noord Lease: Stabiel
  SC Heerenveen: Naar behoren (gisteren briljant) Unive: Stabiel

  Is er enige relatie tussen de performance van de sponsoren en de performance van de clubs die ze sponseren ?  Maak melding

 24. Zat er aan te komen:

  KNVB vraagt beelden op van vechtpartij Zwolle en Eagles
  Enkele spelers van FC Zwolle en Go Ahead Eagles moeten vrezen voor een straf. De KNVB heeft bij RTV Oost beelden opgevraagd van een vechtpartij tussen spelers van beide clubs, na afloop van de onderlinge confrontatie van afgelopen zondag.

  “We hebben vernomen dat er een incident is geweest. Op basis van de beelden wordt later deze week door de openbare aanklager besloten of er een vooronderzoek komt”, zegt woordvoerster Renske Bruinsma namens de KNVB in De Stentor.

  De vechtpartij ontstond, toen Zwolle-speler Dominggus Lim-Duan (foto) de aanhang van Go Ahead Eagles provoceerde. “Echt een domme actie, daar is Lim-Duan na de wedstrijd ook meteen op aangesproken. Hij is de aanstichter geweest van de problemen”, is de duidelijke taal van FC Zwolle-directeur Gerald van den Belt.

  FC Update.nl


  Maak melding

 25. Maar eigenlijk is mijn idee dom.
  Als WIJ gratis met het OV mogen, betalen we dit toch. BTW. Dus we betalen toch wel. Eigenlijk hele dom. 😀


  Maak melding

 26. AAN TE BEVELEN!
  Hallo allemaal,

  We zijn eruit! Op maandag 27 oktober a.s. om 19.30 uur is de eerste schrijfavond van Loesje Zwolle. We zijn benieuwd naar jullie (en onze eigen) creativiteit en naar welke mooie teksten dat op zal leveren. De avond is in Café het Vliegende Paard, Voorstraat 17, Zwolle (binnenstad).
  Tijdens de avond wordt duidelijk hoe je die te gek gave Loesje-teksten schrijft. Je zult zien dat zelfs iemand met weinig taalgevoel een mooie tekst kan schrijven en dat je teksten van oefenen beter worden. Ook proberen we iets meer over het personage en de vereniging Loesje te vertellen. Je zult zien dat ze ook allerlei leuke en maffe familieleden heeft.

  Hopelijk tot de 27e!

  Groetjes,

  Loesje Zwolle  Maak melding

 27. Nog vragen?
  Henk Bres heeft nu 200 posts op zijn log. Over een radio-interview dat hij krijgt met Geert W. zelf. We hebben geloof ik al wel 100 vragen op zijn log geploft. Vandaag schoot me er nog 1 te binnen:

  Korte mailwisseling:

  Van: Henk Bres [mailto:…..
  Verzonden: vr 10-10-2008 15:02
  Aan: …..
  Onderwerp: Geert op visite

  Ha die Dick,

  Dank je wel voor je mailtje, en jammer dat je hem de vraag niet zelf wil stellen maar ik zal dat in jou naam doen…….ik vind het ook erg belangrijk wat je aangeeft en dat is humor en ik hoop ook dat de uitzending daar ook wat van meekrijgt.

  Ik moet effe wat recht zetten want jij denkt geloof ik dat de uitzending vanavond is maar de uitzending is pas live op 8 november.

  Ik hoop ook dat er mensen van de linkse kant is voor de microfoon krijg want dat lijikt mij erg leuk….maar ik mot eerlijkzeggen dat het veel tijd en moeite kost om iemand die een beetje bekent is in de politiek in de uitzending te krijgen maar ik doe mijn best.

  Groetjes van Henk Bres.

  Hoi Henk,

  Sympatiek gebaar op je log gisteravond. Tuurlijk ben ik ervan overtuigd dat jij alle vragen DURFT te stellen. Dat lijkt mij juist de uitdaging voor de interviewer. Maar de toon van je blog (ook de ruimte voor tante TON) doet me vermoeden dat je maten en jij nogal rechts van de VVD-zijn georiënteerd. Misschien vind je daarom ons vermoeden (tenminste van mij is het een VERMOEDEN, soms ietwat provocaties neergezet) dat jullie het al erg snel goed zullen kunnen vinden wat te merken zal zijn aan de gezellige uitzending.

  Gelukkig mag je vragen wat je wilt en georiënteerd zijn hoe je wilt in dit machtig mooie land!!!! Want dat vind ik écht. Ik ben echt superblij met mijn kouwe kikkerlandje, natuurlijk ook met de randstedelingen en vooral met hun HUMOR!
  =====
  Henk, je hoeft me niet te bellen. Ben er vanavond ook niet, maar zou je willen vragen of Geert zelf een geloof heeft? Of Geert het belangrijk vindt in het maatschappelijke leven dat iemand wel of niet geloofd?
  ======

  Mijn antwoord zou zijn: Nee dat vind ik niet belangrijk, mits we elkaar niet in de weg zitten en het geloof als drogreden opvoeren. Is het zo moeilijk voor niet gelovigen om gelovigen in hun waarde te laten én vooral ook andersom? Lees ook veel op blogs dat dat in hun waarde laten, respecteren, absoluut niet gebeurd.

  Nou ik lees wel of een dergelijke vraag nog kans van slagen heeft,

  Groeten, succes en veel wijsheid vanavond, vind het wel gaaf voor jullie dat je hem gestrikt hebt. Hoop dat jullie ook iemand van SP en/of PvdA (die ex-wethouder van Utrecht is erg goed!) voor de microfoon krijgen.

  Dick

  PS (Het klinkt zwaar dat weet ik toch schrijf ik het neer) Ik hoop dat je je verstand vanavond voorrang geeft boven je gevoel.  Maak melding

 28. Spanje gaat leren pimpampetten
  Als het Nederlandse voetbalploegen niet lukt, dan moeten spelletjesmakers het maar doen: Europa veroveren. Ruim baan dus voor spelletjesgigant Jumbo, die Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië gaat leren pimpampetten. Mens Erger je Niet, Pim Pam Pet, Koetje Boe, Stratego: wie is er niet groot mee geworden? Oer-Hollands erfgoed is het. En niet minder dan dat. Net niet de categorie Rembrandt, tulpen of windmolens, natuurlijk. Maar het scheelt niet veel. Heel weinig eigenlijk. Bijna niets, zeg maar. Natuurlijk is het dan jammer dat Jumbo niet zelfstandig blijft, maar het heugelijke nieuws is dat de spelletjeskolos met een nieuwe Nederlandse eigenaar Zuid-Europa gaat veroveren. Duitsland, Engeland en België waren al veroverd. Maar straks kennen ze ook in Zuid-Europa de rode olifant van het bedrijf dat er sinds 1853 voor zorgt dat geen Nederlander zich hoeft te vervelen.


  Maak melding

 29. Klazien uut Zalk
  Klaasje (Klazien) Rotstein-van den Brink, beter bekend als Klazien uut Zalk (13 maart 1919 ?? 5 juni 1997) was een Nederlandse kruidenvrouw uit het genoemde dorp Zalk.

  Klazien werd bekend door haar televisieoptredens in het NCRV-programma Passage, waarin zij ‘natuurmiddeltjes’ propageerde voor veel kleine kwalen, werd ze in korte tijd bijzonder beroemd in Nederland als “Klazien uut Zalk”. In zijn proefschrift noemde Cees Renckens haar als een ‘ouderwets kwakzalverstype’.[1] Bij leven was Klazien uit Zalk een hot item. Veel media, waaronder Rik Felderhof en zijn cameraploeg, waren regelmatig te gast bij de vrouw (en haar eveneens beroemde kat Simon Peres) die bekend stond om haar opmerkelijke uitspraken en spreuken. Ook schreef plattelandsvrouw Klazien een aantal boeken die bestsellers bleken te zijn. Zo stond ze ooit met drie boekjes in de Libris Top 10.

  Van den Brink is na de Tweede Wereldoorlog getrouwd met Sam Rotstein (overleden in juni 2007). Hij was een Joodse onderduiker die bij de familie Van den Brink woonde.

  Klazien uut Zalk maakte een plaatje met André van Duin en werd in 1991 door Wim de Bie enkele malen geparodieerd met het typetje Berendien uut Wisp in het satirische VPRO-programma Keek op de week.

  De uitstraling van Klazien leek zo onbegrensd dat er zelfs een speciale Klazien-geurlijn op de markt werd gebracht. Maar na haar overlijden is de aandacht snel vervaagd. Zelfs een grafsteen op de begraafplaats in Zalk waar Klazien begraven ligt ontbreekt. Op verzoek van de overledene zelf die hiermee wilde voorkomen dat na haar dood deze begraafplaats een soort van bedevaartsoord zou worden.

  Klazien overleed op 5 juni 1997 aan de ziekte van Kahler (een soort leukemie)


  Maak melding

 30. Gezellig, bedankt voor de info. Maar waarom? Dit was toch bekend? Mocht haar wel graag horen praten. Is het al weer 11 jaar geleden zeg, dat ze is overleden. Time flys!


  Maak melding

 31. Lichtverspilling
  Hier in Zuid brandt de straatverlichting al de hele zondag, over verspilling gesproken. En dan met kerst weer spaarlampen uitdelen… Hoe dan ook, iemand enig idee waar je melding kunt maken bij de gemeente. Servicelijn wijkzaken neemt op zondag niet op.


  Maak melding

 32. 😀 Big Brotther in Koffie land (je wordt ook nog genoemd Kickert in de nieuwe …… Youpie)!

  Koffieporno
  Je koopt een koffiezetapparaat, een yuppendingetje, waar overigens wel lekkere koffie uit komt. Bij het apparaat krijg je standaard een aantal tinnetjes, die vrij snel op zijn. Bijbestellen kan of via het internet of je moet naar speciale Nespressowinkels.

  Die zitten niet in Vogelaarwijken. In Amsterdam is er een in de PC Hooft. In die winkel staan superslanke jonge dames en heren in het zwart. Ze glimlachen je de zaak in en uit. Ik vrees dat veel mensen zich hierdoor vereerd voelen, maar aan mij is het niet besteed. Komt waarschijnlijk omdat ik zelf in het theater werk. Ik weet zeker dat ze het regelmatig uitproesten als je als klant de winkel hebt verlaten. Komt nog bij dat de PC mijn straat niet is. Te veel domme Burberrymutsen en vooral veel te veel maffiosi. Heb er altijd een unheimisch gevoel.

  Het bestellen van de koffie kan ook via internet. Dan moet je naar de website. Daar schiet je doorlopend in de lach om het taalgebruik. Het komt er op neer dat een slokje koffie een beleving is, een regelrecht orgasme. De website spreekt over Grand Crus. Ze hebben het over de aanblik, de geur, de smaak en de tastzin. Er zit een opgewonden copywriter achter, een zwakzinnige met te veel coke in zijn neus. Dat lees je het beste in het stukje over de Nespressoclub, waar je na aanschaf van zo??n machine of een stuk of wat tinnetjes automatisch lid van bent.

  Voorbeeld? De Club brengt mensen samen die allen dezelfde passie koesteren voor een uitzonderlijke koffie. In deze uitwisselingsruimte tussen kenners, omgeven door onze koffiespecialisten, beleeft u intens alle geneugten van het ontdekken en het proeven.We hebben het hier over een doodgewoon bakkie troost. Aanstellerij is prima, maar je kunt ook echt totaal de weg kwijt zijn.

  Het is een concept, bedacht door hele handige marketingcowboys, die weten hoe ze van iets doodgewoons iets zogenaamd bijzonders moeten maken. Hoe geef je de mens, die door de alles verdovende welvaart volledig gevoelloos is geworden, nog een kick? Dan ga je heel raar en aanstellerig doen over iets doodgewoons als koffie.

  De kleuren van de tinnetjes geven de sterkte van het bakkie aan. Zwart is heel sterk en dat loopt terug tot lichtgeel. Onlangs ging ik naar de Nespressowinkel en omdat ik het liefst zo kort mogelijk in dat etablissement verblijf, bestelde ik heel veel koffie tegelijk. Zeshonderd kopjes om precies te zijn. Drie smaken, dus drie dozen van elk tweehonderd. Ik wees de blauwe, de gele en de grijze aan. Binnen de kortste keren stond de bestelling op de toonbank. Vlak voor het afrekenen sprak de dienstdoende George Clooney: ⤸Meneer weet zeker dat hij de Roma wil?⤝ En hij wees op de doos met grijze tinnetjes.

  ⤸Ja⤝, sprak ik zo kort en bot mogelijk, terwijl ik dacht: waar bemoei je je mee? Hierna herhaalde hij de vraag nog twee keer op irritante toon. Toen ik hem vroeg waar hij zich zorgen over maakte, antwoordde hij blikkend op een computerscherm: ⤸Omdat u de Roma nog nooit gehad heeft!⤝

  Wat blijkt? Big Brother is watching us. Zelden heb ik zo snel afgerekend. Helemaal nerveus kwam ik thuis en siste tegen mijn vrouw: ⤸Die engerds houden bij welke koffie wij slurpen⤝, waarop zij vertelde dat ze ook precies weten welk apparaat je hebt en wanneer het ontkalkt moet worden. Ik kreeg de meest gruwelijke visioenen. Twee dagen later werd ik gebeld door een meisje van de Nespressoclub, die een ingestudeerd riedeltje afstak. Of ik me nog veilig voelde bij de club? En of ik*.? Ik liet haar niet uitpraten. Lang geleden dat ik iemand zo hard door de telefoon heb toegeschreeuwd of ze krankzinnig was. Oprotten, wegwezen en me nooit meer lastigvallen was mijn dwingende advies.

  Je mag toch hopen dat de huidige economische malaise met harde hand een eind maakt aan dit soort debiele aanstellerij, aan deze totaal doorgeslagen koffieporno. Nauwlettend volg ik de beurzen en daar ik veel koffie drink, kan de AEX me niet diep genoeg zakken.

  Youp van ??t Hek  Maak melding

 33. Nederland ZINGT een woordje mee!
  Nog meer mensen genoten gisteravond?

  Gisteravond bijna 3 uur lang genoten van (niet van alles hoor) de avond over “50 jaar Nederpop!”

  Teksten als “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen”. Wat dacht je van de bezielde teksten van Lennard Nijgh en De Dijk…En de vrolijke uitsmijter “Alles is liefde” van Blof….  Maak melding

 34. Ezeltje prik
  Ezeltje-prik-je is een spel dat typisch op kinderfeestjes wordt gespeeld. Een kind krijgt een blinddoek om, en de staart van een ezel (met een prikker of punaise) in de handen. Nu moet het geblindoekt proberen om de staart op de juiste plaats van de ezel te prikken.


  Maak melding

 35. U zij de Glorie, opgestane Heer!
  U zij de Glorie, opgestane Heer!

  U zij de victorie, nu en immermeer.

  Uit een blinkend stromen daald’ een engel af,

  heeft de steen genomen van ’t overwonnen graf

  Ziet Hem verschijnen, Jezus onze Heer!

  Hij brengt al de Zijnen in Zijn armen weer.

  Weest dan volk des Heren, blijd’ en welgezind

  en zegt telkenkere: Christus overwint!

  Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft,

  die mij heeft genezen, die mij vrede geeft.

  In Zijn Godd’lijk Wezen is mijn glorie groot,

  niets heb ik te vrezen in leven en dood


  Maak melding

 36. Vanwaar je U zij de glorie, gezellig?
  Is dit niet jou muziek?

  Nog meer mensen genoten gisteravond?

  Gisteravond bijna 3 uur lang genoten van (niet van alles hoor) de avond over “50 jaar Nederpop!”

  Teksten als “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen”. Wat dacht je van de bezielde teksten van Lennard Nijgh en De Dijk…En de vrolijke uitsmijter “Alles is liefde” van Blof….

  Dat mag gelukkig in dit mooie land, maar maak dan geen puzzle van je reactie
  😛


  Maak melding

 37. Nee. De algemene log 25 moet spoedig “vol”.

  Ghehe was me de vorige keer (27 september) net te snel af. Bij algemene log 26 wil ik graag de eerste reactie geven.  Maak melding

 38. @ Admin: Hebben jullie de uitnodiging van “De hoofdstad van de smaak” voor de opening van Zwolle Culinair op 24 oktober 15:00 uur bij de Hoofdwacht ook gekregen? Je moet je voor 20 oktober aanmelden.


  Maak melding

 39. Zeer grote brand in zorgcomplex Zwolle12-10-2008 22:49:49n verzorgingshuis De Esdoorn aan de Esdoornlaan in Zwolle woedt een zeer grote brand. De Esdoorn. De brand is uitgebroken op de bovenste etage van het verzorginghuis. Die etage stond leeg. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar het bewoonde gedeelte. De brand zorgt voor een enorme rookontwikkeling boven de aangrenzenden A28. Meer informatie volgt.

  RTV OOst  Maak melding

 40. Loesje Zwolle:

  Planning Loesjeactiviteiten 2008-2009

  Toelichting:
  Schrijfavonden: teksten worden geschreven en de beste worden geselecteerd door omcirkeling ervan
  Deadline rondsturen teksten: de beste (omcirkelde)teksten moeten voor deze datum aan de leden zijn gemaild
  Deadline selectie teksten: leden moeten voor deze datum reageren met een top 5 geselecteerd uit de (omcirkelde) teksten
  Eindredactie teksten Arnhem: Teksten worden in Arnhem gekeurd en evt. geselecteerd voor de landelijke serie

  SchrijfavondenDeadline rondsturen tekstenDeadline selectie teksten Deadline eindredactie Arnhem
  27-10-200831-10-2008 7-11-200810-11-2008
  24-11-200828-11-20085-12-20088-12-2008
  15-12-200819-12-200826-12-200829-12-2008
  26-1-200930-1-20096-2-2009 9-2-2009
  16-2-200920-2-200927-2-20092-3-2009
  30-3-20093-4-2009 10-4-200913-4-2009
  20-4-200924-4-20091-5-2009 4-5-2009
  25-5-500929-5-50095-6-5009 8-6-5009
  29-6-20093-7-2009 10-7-2009 13-7-2009  Maak melding

 41. Ingezonden Voorwaarts:

  In verband met ons 90 jarig jubileum op 29 november 2008 wordt er een re?nie gehouden in het voorwaartsgebouw aan de Radewijnstraat 4 te Zwolle.
  Op deze avond zal er een groot foto overzicht te zien op grote fotoborders en op een groot diascherm. Hierop zullen foto’s te zien zijn van vroeger en nu.

  Het is de bedoeling dat het een gezellige avond wordt waarin oude verhalen en anekdotes worden opgehaald en waar je weer oude bekenden tegenkomt waarmee je lang geen contact hebt gehad.

  90 jaar is een heel lange tijd dus moeten er heel wat oude leden zijn die hier wel geïnteresseerd in zijn.

  Middels onderstaande antwoordstrook kunt u zich opgeven of via het volgende e-mail adres mailto:reunievoorwaarts@planet.nl of via onderstaande telefoonnummers:

  R.Veldman 038-4526680
  B. van Raay 038-4656787
  G. van Kleef 038-4219299
  A.Klappe 038-4539568  Maak melding

 42. Meer dan een re?nie
  Voor (oud-)medewerkers en (oud-)bestuursleden is er een ontmoetingsavond georganiseerd.
  Vanuit de geaschiedenis heeft ‘het GMV’ zich ontwikkeld en is met de tijd meegegaan. Op dit moment spreken we van christennetwerk|gmv. In de afgelopen periode zijn missie, visie en beleid in een nieuw jasje gestoken. Centraal in onze nieuwe stijl staat dat we christenen willen ondersteunen in hun arbeidsloopbaan. Zo willen wij uitgaande van Gods bedoeling met mensen, verbinden in relaties die ontstaan door gemeenschappelijke en gedeelde interesse en/of positie.
  Vanuit deze gedachte is het idee ontstaan om oudgedienden uit te nodigen voor een ontmoeting. Het doel hiervan is om het contact met jou weer aan te halen en je te informeren over het huidige beleid en de plannen voor de toekomst. Je zou het een re?nie kunnen noemen en dat mag het ook zeker worden. Toch is het meer en daarom willen we ook hen die niet van een re?nie houden aanmoedigen om te komen.

  6 November 2008 Tijd: 17:00 uur tot 21:00 uur
  Plaats: Zwolle

  Deze bijeenkomst staat gepland op D.V. donderdag 6 november in Restaurant Urbana, Wipstrikkerallee 213 in Zwolle. Het programma start om 17.00 uur en we hopen rond 21.00 uur af te ronden. Wij zorgen voor een broodmaaltijd. Aanmelden kan door een briefkaart te sturen naar christennetwerk|gmv | antwoordnummer 1 | 8000 VB in Zwolle. Voor vragen kunt u contact opnemen met Talitha Sollie.


  Maak melding

 43. @ Tim

  Het liefst op de katholieke begraafplaats aan de Bisschop Willebrandlaan maar aangezien die vol zal zijn tegen de tijd dat ik ga wordt het kranenburg.


  Maak melding

 44. @ Larry, gaan jullie 1 november nog naar Zaterdagavondkoorts?
  Zou wel aardig passen, 18:00 SVI-WVF kijken en eens kijken of er nog meer willen.


  Maak melding

 45. Christennetwerk|gmv > Nadere info
  Bij mijn berichtgeving van 7:17 heb ik verzuimd uit te leggen wie Christenwerk|gmv nu eigenlijk is. Dus hierbij alsnog de info:

  Achtergrond
  Christennetwerk|gmv houdt zich sinds 1952 bezig met het verbinden van mensen en hun werk. De vereniging vertegenwoordigt werknemers en werkgevers. In de loop van de tijd is de vereniging gegroeid. De professionele werkorganisatie met ruim twintig medewerkers beantwoord per jaar circa drieduizend vragen en behartigt de belangen van zo??n elfduizend leden. Er vinden tientallen activiteiten plaats waar leden elkaar ontmoeten.
  Klaar voor de toekomst
  Naast juridische ondersteuning en collectieve belangenbehartiging staan de individuele advisering en ondersteuning centraal van leden in hun gehele arbeidsloop. Door de vele mogelijkheden is het maken van een keuze niet altijd eenvoudig. Christennetwerk|gmv wil bijdragen aan een goede verbinding tussen mens en werk.
  Vanuit gedeelde identiteit
  De gezamenlijk verbondenheid met God is de gedeelde identiteit binnen de vereniging christennetwerk|gmv. Vanuit een open bijbel zijn wij christelijk-sociaal actief. Deze inspiratiebron is voor ons richting- en maatgevend.
  Onze motivatie
  Wij worden gedreven door de volgende missie:
  Vanuit Gods bedoeling met mensen inspireren en ondersteunen wij leden om, in een dynamische samenleving, tot hun recht te komen bij: het voorzien in levensonderhoud; de persoonlijke ontplooiing en dienstbaarheid aan anderen.
  Visie
  Wij denken en handelen vanuit onze visie op de mens en de maatschappij:
  Ieder mens is uniek met eigen talenten en mogelijkheden. Gods bedoeling is, die te gebruiken tot Zijn eer.
  Reflectie op het leven bevordert het inzicht in keuzemogelijkheden en draagt daarmee bij aan het maken van keuzes die mede bepalen hoe de mens tot zijn recht komt.
  Verbondenheid met anderen bevordert bewustwording en persoonlijke inspiratie.
  Iedereen levert op eigen wijze en binnen eigen mogelijkheden een bijdrage aan (de ontwikkeling van) de samenleving.
  Dit betekent voor ons
  Vanuit onze persoonlijke en gezamenlijke verbondenheid met God zijn wij herkenbaar in:
  bewogen zijn met mensen in hun verscheidenheid. Wij hebben oog voor kansen, uitdagingen, spanningen en moeiten;
  betrouwbaar en doelgericht ondersteunen met heldere, herkenbare producten;
  inspireren en bijdragen aan bewustwording (van sociaal economische verhoudingen) door trends en ontwikkelingen te signaleren en hiervan de relevantie en gevolgen te benoemen;
  stimuleren en faciliteren van verbinding tussen leden.


  Maak melding

 46. Ook maar een herhaling dan, zal wel gezellig zijn ;):
  geschreven door dick, op 12 oktober 2008 om 22:11

  @ Admin: Hebben jullie de uitnodiging van “De hoofdstad van de smaak” voor de opening van Zwolle Culinair op 24 oktober 15:00 uur bij de Hoofdwacht ook gekregen? Je moet je voor 20 oktober aanmelden.


  Maak melding

 47. @ Rudeboy/Larry; dan ga ik informeren voor 1 november. Denk dat we dan eerst SVI-WVF toch maar gaan overslaan. Want we hebben net een gezelligheidssessie voor die week ervoor bij WVF afgesproken. Waardoor we helaas geen tijd hebben om Berkum-Be Quick te bezoeken.
  Misschien komt Rudeboy er nog wel in met een toezegging, maakt de planning wat makkelijker.


  Maak melding

 48. Jezus verschijnt in boom
  Deze boom staat in Florida op het erf van Daryl Brown. De verschijning van Jezus op deze boom heeft de familie Brown en veel buurtbewoners sprakeloos gemaakt. Hoewel veel mensen erg sceptisch zouden zijn, is Brown overtuigd dat de afbeelding Jezus is: “Jezus verschijnt niet zomaar, wanneer je geloofd in hem dan is het gewoon zo.”  Maak melding

 49. @ Gretha; Het Cultuurhuis is als je de winkelpassage doorloopt (vanaf waar jullie toen demonstreerden) gelijk rechts. Bij het Gezondheidshuis.


  Maak melding

 50. Gezellig & Lekker voor vanavond: BOTERKIP
  Ingrediënten voor 4 personen:
  100 g ongezouten boter
  1 eetlepel olie
  2 uien, fijngesnipperd
  1 theelepel gemberwortel, uitgeperst
  2 theelepels garam masala
  2 theelepels gemalen koriander
  1 theelepel chilipoeder
  1 theelepel zwarte komijnzaadjes
  1 knoflookteentje, uitgeperst
  1 theelepel zout
  3 hele groene kardemoms
  3 hele zwarte peperkorrels
  150 ml yoghurt
  2 eetlepels tomatenpuree
  8 kippenboutjes, zonder vel
  150 ml water
  2 laurierblaadjes
  150 ml magere room
  verse koriander

  Bereiding:

  Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Voeg de uisnippers toe en bak deze op een hoog vuur goudbruin. Verlaag de temperatuur.
  Doe de uitgeperste gember, de garam masala, de gemalen koriander, het chilipoeder, de komijnzaadjes, de knoflook, het zout, de kardemoms, de peperkorrels, de yoghurt en de tomatenpuree in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg dan de stukken kip toe en roer het goed door.
  Doe dan het kipmengsel bij de uien in de pan en roerbak dit op een hoog vuur gedurende 5 à 7 minuten.
  Voeg dan het water en de laurierblaadjes toe en laat het gerecht zo’n 30 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
  Voeg de room toe en laat het gerecht nog 10 à 15 minuten pruttelen.
  Het gerecht garneren met de verse koriander.  Maak melding

 51. Hmm jammer dat ik die niet gezien heb zeg!!

  Ff wat anders, wisten jullie dat:

  Roysten Drenthe afgelopen zondag hier in het park aan het voetballen was?


  Maak melding

 52. Ahh, bedankt Bert, leek al zo onwerkelijk dat ik aan mijzelf begon te twijfelen. Is deze foto gemaakt boven de stad? Naar mijn idee leek hij groen? Zag hem even heel kort maar kan me vergissen natuurlijk.  Maak melding

 53. Mijn broertje belde helemaal hysterisch op zondag dat hij in het park aan het voetballen was samen met Dominggus Lim Duan en Sticks van Opgezwolle, ik heb hem zelf ook niet gezien aangezien ik niet in Zwolle was.

  ==========

  Toch moet je de redactie dan direct inlichten 😉


  Maak melding

 54. Vind dat wel gaaf, bij het grote real madrid voetballen en dan niet te beroerd zijn om een balletje te trappen in het wezenlanden park in zwolle ( of all places ;))


  Maak melding

 55. Nee, ze zijn wel zo listig om niet met dat nummer te strooien. Ik verwijs naar de contact-knop op het log zelf. Korte boodschap intypen en je weet zeker dat er gelijk actie volgt. Als er een admin is tenminste.


  Maak melding

 56. geschreven door Natascha, op 15 oktober 2008 om 15:02

  Jij hebt het telefoon nummer van de weblog standaard in je tel staan Dick?

  Misschien tijd dat Weblog Zwolle een algemeen ‘alarmnummer’ krijgt voor dergelijke onverwachte dingetjes in het Zwolsche?

  =========

  Is inderdaad een idee…


  Maak melding

 57. Belletje naar iemand achter de pc? Heb zelf dus ook wel eens gezocht naar een tel.nr. toen maar gemaild omdat ik idd die mogelijkheid had.
  Maar ik kan me wel voorstellen dat ze geen tel.nr. vermelden. op die vraag is toen is gereageerd. Mooi dat ze het nu dus blijkbaar heroverwegen.


  Maak melding

 58. Appeltaart
  Ingrediënten
  Voor het deeg:

  300 gr. zelfrijzend bakmeel.
  180 gr. dieetmargarine.
  150 gr. basterdsuiker.
  1 zakje vanillesuiker.
  snufje zout.

  Voor de vulling:

  1 kg. appels (mijn advies: Braeburn), geschild en in blokjes.
  100 gr. rozijnen, gewassen, gedroogd op keukenpapier en vervolgens gemarineerd in een scheutje Citroenbrandewijn en Cointreau of dergelijke.
  40 gr. suiker.
  3 volle theelepels kaneel.
  Citroenrasp.
  Citroensap.

  Verder:

  1 losgeklopt ei, waarvan ? door het beslag en ? om het deeg in de vorm mee te bestrijken.
  3 eetlepels griesmeel om overtollig vocht te absorberen.
  springvorm ? 24 cm, ingevet.

  Bereiding
  Het deeg:

  Zeef het meel, de basterd-, vanillesuiker en het zout in een kom.
  Verdeel hierover (in dotjes) de margarine.
  Voeg ? van het losgeklopte ei toe.
  Snij vervolgens de margarine met twee messen door het mengsel.
  Kneed het geheel tenslotte met één koele hand tot een deegbal.
  Laat deze deegbal in plastic folie een uurtje rusten in de koelkast.

  De vulling:

  Meng in een kom de stukjes appel met de rozijnen, suiker, kaneel, citroenrasp, het sap van een halve citroen en de helft van het griesmeel.
  Laat
  regelmatig omscheppend ?? enige tijd intrekken.

  Tenslotte:

  Bekleed de bodem en de rand (tot ± 4 cm. hoogte) van de ingevette springvorm met circa ? van het deeg.
  Bestrooi de deegbodem met de resterende helft van het griesmeel.
  Voeg de vulling (zonder al te veel vocht) toe en druk deze licht aan.
  Rol het overgebleven deeg uit op een met bloem bestoven aanrechtblad en snijd hiervan smalle repen.
  Leg deze in een ruitvormig patroon over de taartvulling.
  Bestrijk de bovenkant van de taart met het overgebleven losgeklopte ei.
  Bak de appeltaart iets onder het midden van een voorverwarmde oven in ± 75 minuten goudbruin op 175° C (heteluchtoven op circa 160°).
  Laat de taart in de springvorm afkoelen.  Maak melding

 59. Ze stonden allemaal in het park Dick 😉

  En dan daarbij, ik was helemaal in de wolken, had net me trouwjurk uitgezocht dus heb er ook niet aan gedacht ;D

  Excusez moi!!


  Maak melding

 60. @ Natascha, Ach, ’t zal mij verder ook jeuken. Vind het zelf ook jammer dat ze niet tel. bereikbaar zijn.
  Laat ze het maar uitzoeken, we merken het wel.

  Leuk zeg een trouwjurk!…..1000 keer belangrijker ook. Als het goed is moet je bruiloft wel een (heerlijke braakopmerking) onvergetelijke dag worden……maar dat wordt het ook!


  Maak melding

 61. Nou, dat kan je wel zeggen. Ik heb er net 70 minuten over gedaan om vanaf de afslag Wezep via de A28 naar de IJsselallee te komen. Eén grote verkeerschaos.


  Maak melding

 62. Ik word ook een beetje kriegelig als ze het hebben over de mooiste dag van je leven, dat zeggen ze ook als je kind word geboren maar wat als je nou 2 of 3 kinderen hebt 😛 😀


  Maak melding

 63. Hey tof Natascha, je bruidsjurk uitgezocht, ik vind dat altijd wel leuk.
  Wat betreft de mooiste dag van je leven, nou nee da’s niet mijn trouwdag geweest.
  Ik word daar ook kriegelig van de mooiste dag van je leven, er zijn zoveel mooie dagen.
  De dag dat ik naar Lapland ga dat wordt de allermooiste
  ;D ;D


  Maak melding

 64. 😀 Mooie reacties op “de mooiste dag”. Wat mij betreft vond ik de beide geboortes (waarvan 1x 2 in 1) ook aangrijpender. Lapland? Zie je er zo naar uit omdat je alleen mag Gretha?


  Maak melding

 65. @ Chris, oh had ik ook nooit tot we eens een halve minuut op 10 meter van een reebok stonden met zijn vrouwtje. G*d wat mooi, maar helaas. Best l*llig vanuit Amersfoort naar Zwolle met een file. Dan moet je haast over Kampen om die te ontlopen. ff afkloppen, maar ik ga altijd de goede kant op. Toen ik echter door een file vrijdag bij Staphorst afsloeg maakte ik wel weer wat bijzonders mee. Dat dan weer wel.


  Maak melding

 66. Dat wordt hem niet Dick, de kinderen willen sowieso mee als ik naar Lapland ga.
  Manlief houdt niet van sneeuw dus die mag ook thuis blijven, scheelt weer in de kosten…
  Dus voorlopig geen Lapland, moet eerst gespaard worden.
  Onze oudste kan mee met school naar Oostenrijk met begeleiding, als dat doorgaat zit ik in Februari in de sneeuw. 😀 😀 😀


  Maak melding

 67. Gaaf zeg naar het land van Haider met school. Jij er in februari achteraan. Dan zijn er ook nog mensen die zeggen dat vrouwen niet goed voor zichzelf zorgen :'( Helene gaat vandaag geloof ik naar Spanje; ook ivm een dochter en met een dochter geloof ik. Laat ze maar schuiven……die vrouwen.


  Maak melding

 68. @ Gretha

  Ik laat hem helemaal op maat maken, ben bij een bruidsatelier geweest in Nieuwegein, die vrouw is echt zooo handig, ik kreeg een paar lappen stof om me heen geslagen en t zag er al echt uit als een jurk ;D Je gaat het misschien niet geloven maar ik was er in 3 kwartier uit hahaha. En ik ben nog steeds voor je aan het duimen wat Lapland betreft!!

  @ Dick, dat bedoel ik maar!!

  @ Ronald

  De betonbakken op de marsweg hebben eindelijk functie, er staan wegwijs en aanduidingsborden op!!


  Maak melding

 69. @Dick
  Sorry 8) ’t was niet mijn idee ;D
  Dat kwam omdat ik gisteren die link daar neerzette,
  maar die was evengoed niet te zien.
  Hoop dat ie nu weg is.


  Maak melding

 70. RECEPT > De wereld beroemde worteltjestaart.
  De ingrediënten:
  700 gram wortel.
  200 gram notenmix (geen pinda’s).
  200 gram gewelde rozijnen.
  500 gram bloem.
  500 gram suiker.
  4 eieren.
  24 gram vanille suiker.
  1 theelepel bakpoeder.
  1 theelepel zout.
  3 theelpels kaneelpoeder.
  400 ml slaolie.

  Bereidingswijze:
  Kluts de eieren en voeg hier de slaolie aan toe.
  Meng het bloem, de suiker, de vanille suiker, het bakpoeder en het kaneelpoeder.
  Meng het bloemmengsel en het eiermengsel goed door elkaar.
  Rasp de wortel, breek de noten en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het mengsel.
  Zet het mengsel in een ingesmeerde taartvorm 1 uur in de oven op 175 graden


  Maak melding

 71. Maar Natascha Gerd kunnen ze helemaal niet verstaan 😉
  Bovendien is hij CDA-er. Wat dat betreft zijn ze nog wel helder denkend in de grote steden: volgens mij hebben ze het allemaal niet zo op CDA. Scoort daar nooit hoog. Om het anders te zeggen: “ze prikken de alle geloven samen in 1 partij-ballon hard en scherp door”.


  Maak melding

 72. Denk dat de meeste Rotterdammers zich wel aardig kunnen vinden in het drugsbeleid onder Ivo; nota bene een VVD-er. Gerd heeft met Maastricht natuurlijk een hele andere situatie. Drugsrunners etc. Maar goed de partij zal hem ook niet naar Den Haag roepen: hij is te lastig (net als Doekle).


  Maak melding

 73. Weet iemand waarom Zwolle veel VVD-burgemeesters heeft gehad? VVD is absoluut nooit de grootste partij geweest in deze geweldige stad.

  Ach en referenda, hebben we van de week al besproken, ook om een burgervader is een kansloos gebeuren. Of er moet wel heel ernstig aan gesleuteld worden…


  Maak melding

 74. @ sig. Gebrek aan goede tegenkandidaten waarschijnlijk. In Rotjeknor is een CDA-er teruggehaald die niet goed genoeg werd bevonden. Die Pastors ook; zo’n loser. Wel janken maar er blijkt een unanieme uitspraak voor Abou te liggen van de commissie waar Pastors in zat.

  Gebleekte Geert maakt er ook weer een feest van.
  Zelfs de stijllozensjef heeft er geen goed woord voor over:

  Doorgeslagen?

  Een burgemeestersreferendum was ook geen succes. De partij van de verloren kroonjuweel “Bestuurlijke vernieuwing” ging met een gekozen burgervader ook al nat.

  Vraag me al jaren af wat voor systeen erin zit. Misschien heeft de ene partij meer goede kandidaten als de ander. Was al een tijdje onder de indruk van Rob van Gijzel bijvoorbeeld. Maar dat het iets met de grootste partij in de stad te maken heeft…..voor wat betreft onze mooie stad absoluut onmogelijk.


  Maak melding

 75. @ Natascha

  Ik zag de borden deze week ook staan .
  Beetje veel borden trouwens.
  Heeft met de herinrichting van de marslanden te maken. :'(


  Maak melding

Reageer