De Luisterlijn Zwolle zoekt vrijwilligers - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

De Luisterlijn Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – De vrijwilligers van de Luisterlijn zijn 24 uur per dag bereikbaar. Landelijk, maar ook lokaal, zoals in Zwolle. Om mensen dag en nacht een luisterend oor te kunnen bieden, zijn er meer vrijwilligers nodig.

Elke dag en nacht voeren de vrijwilligers van de Luisterlijn ruim duizend gesprekken met onbekenden. Met mensen die steun nodig hebben bij verdriet, eenzaamheid, zorgen of pijn. Op 16 oktober start weer een training voor nieuwe vrijwilligers in Zwolle.

“Als vrijwilliger bij de Luisterlijn moet je vooral goed kunnen luisteren, zonder te oordelen,” legt een vrijwilliger uit. “De onderwerpen van de gesprekken en redenen dat mensen contact opnemen zijn uiteenlopend. Soms belt iemand om gewoon even een praatje te maken. Maar andere mensen willen je spreken omdat ze echt iets emotioneels kwijt willen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om er voor een ander te kunnen zijn.”

De aspirant-vrijwilliger wordt goed voorbereid op het werk door het volgen van een training. Daarin worden gespreks- en luistervaardigheden geoefend en komen verschillende thema’s aan bod. Op 16 oktober start in Zwolle weer een nieuwe training.

De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder in Zwolle, voeren zo’n 1500 vrijwilligers dag en nacht ruim 300.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Geïnteresseerden in het vrijwilligerswerk kunnen zich melden via www.deluisterlijn.nl.

Bellen voor een anoniem gesprek met een vrijwilliger van de Luisterlijn kan dag en nacht naar nummer 0900-0767. Chatten of mailen kan via de website van de Luisterlijn.

Artikel delen: